enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3698
EURO
34,9364
ALTIN
2.325,48
BIST
9.121,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C

Şanlıurfa’nın kurtuluşunu kimler kutladı?

Şanlıurfa’nın kurtuluşunu kimler kutladı?

Şanlıurfa’nın kurtuluşunu kimler kutladı?
12.04.2022 00:13
0
A+
A-

Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yıldönümü dolayısıyla bir çok isim kutlama mesajı yayımladı. O isimler arasında siyasiler, sanatçılar, bürokratlar, STK temsilcileri de bulunuyor.

11 Nisan Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümü dolayısıyla kentte çeşitli kutlamalar sürerken, sosyal medya, bilbordlar da kutlamaların adreslerinden biri oldu. Çok sayıda isim bugün Şanlıurfa için kutlama mesajı yayımladı.

SİYASİ KANATTAN KUTLAMA MESAJLARI

Siyasi parti liderlerinden mesaj yayımlayan isim DEVA Partisi Lideri Ali Babacan olurken, Başkan Başkan mesajında “Adını insanlık tarihine yazdıran, verdiği onurlu mücadeleyi 11 Nisan 1920’de zaferle sonuçlandıran kadim şehrimiz Şanlıurfa’nın kurtuluşunun 102. yıl dönümünü kutluyorum. Bizler, geçmişten devraldığımız mirasa yaraşır bir şekilde, vatandaşlarımızın eşit vatandaşlık hukuku çerçevesinde bolluk ve huzur içinde yaşaması bilinciyle çalışıyoruz. Bu vesileyle Şanlıurfa’nın farklı kültürlere, farklı dillere, farklı inançlara ev sahipliği yapan bereketli topraklarını en içten duygularımla selamlıyorum. Ramazan-ı Şerif’in hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

İYİ Parti Lideri Meral Akşener ise kentin kurtuluş bayramını hazırlattığı bilbordlar aracılığı ile kutladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de memleketinin kurtuluş bayramı sevincine ortak olarak “Milli mücadelemizin başarıya giden yoldaki nişanesi olan Urfa’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümünü kutluyor, vatanın istiklali ve istikbali uğruna emsalsiz bir fedakarlık örneği gösteren tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle yad ediyorum” mesajını paylaştı. 

Saadet Partisi İstanbul Kadın Kolları da Şanlıurfa’nın gününü kutlayarak “İstiklal Madalyalı şanlı şehrimiz Şanlıurfa’nın 102. kurtuluş yıl dönümü kutlu olsun. Emeği geçen şehit ve gazilerimizi, rahmet ve minnetle anıyoruz” ifadelerine yer verdi. 

SANATÇILARDAN KİMLER KUTLADI?

Sanatçılardan da kutlama mesajlarından biri İmparator lakaplı İbrahim Tatlıses’ten geldi. Tatlıses mesajında “11 Nisan 1920 günü Urfalı’ların birlik ve beraberliğinin düşmana karşı kazandığı İstiklal Madalyası’nı, tarihin boynuna astığı gündür. Kutlu olsun OnbirNisan Destanı. Bu güzel etkinlikler için Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeynel Abidin Beyazgül’e teşekkür ediyorum.Çocukluğum aklıma geldi çeteler savaşırdı. SACO’nun kellesini getirirlerdi. Çocukluğumda şetlıkta yapılırdı. Şimdi nerde yapılıyor bilmiyorum. Koşu meydanında galiba. Keşke orda olaydım ah keşkem keşkem” dedi.

HABERLER  Kahramanmaraş merkezli depremlerde can kaybı 47 bin 932'ye yükseldi

Şanlıurfa türkücü Münevver Özdemir de kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Şimdi Şanlıurfa’da olmak vardı. Dillere destan kurtuluşumuz ne güzel kutlanıyor. Zeynel Başkanı’mız ve ekibine teşekkürlerimizle.”

Yine Şanlıurfa genç müzisyen Cumali Özkaya da memleketinin bayramını kutlayarak “Tarihe Şanlı zaferler kazandıran memleketimin yiğit atalarını, minnetle anıyorum. Yeni single çalışmamı 11 Nisan Şanlıurfa’nın Kurtuluşunda çıkarmanın gururunu ve sevincini yaşıyorum” dedi.

BÜROKRAT VE STK TEMSİLCİLERİ

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Şefik Akyol da mesaj yayımlayan isimler arasında yer aldı. Genel Müdür Akyol “Fahri hemşehrisi olmaktan onur duyduğum Şanlı şehrin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılını tebrik ediyorum.. Bu uğurda mücadele eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle minnetle ve şükranla yad ediyorum. Hemşehrilerime selam ve saygılarımla. #11NisanDestanı kutlu olsun” sözleriyle duygularını ifade etti. 

Memur-Sen/Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şanlıurfalı Yasin Barutçu ise kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Şanlıurfa’nın kurtuluş mücadelesinde destan yazan 12 Reisten biri olan; İstiklal madalyası sahibi rahmetli dedemiz ‘Barutçuzade Hacı İmam Efendi’ ve bütün şehitlerimizi 11 Nisan’ın yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz…”

Gaziantep Şanlıurfalılar Federasyonu Başkanı Nebi Kaplan “Şanlı bir kahramanlık örneği sergileyerek bu toprakları bizlere emanet eden şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla anarken Şanlıurfalı hemşehrilerimizin 11 Nisan Kurtuluş Bayramını kutluyorum” mesajını paylaştı. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.