enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3695
EURO
35,0258
ALTIN
2.325,72
BIST
9.120,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Yeneroğlu: Çiftçilere ciddi destek verilmeli

Yeneroğlu: Çiftçilere ciddi destek verilmeli

Yeneroğlu: Çiftçilere ciddi destek verilmeli
14.04.2022 21:36
0
A+
A-

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, partisinin Şanlıurfa İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısında konuştu. Yeneroğlu, “ Çiftçilerimiz ekonomik olarak desteklenmeli. Çiftçiler önünü göremiyor” dedi.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Şanlıurfa İl Bakanlığı’nda düzenlenen basın toplantına; DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu’nun yanı sıra, DEVA Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Av. Ahmet Tüysüz, Deva Partisi Bölge Koordinatörü Mufit Yetkin ve çok sayıda partili katıldı.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yeneroğlu toplantıda, Şanlıurfa’da özellikle tarım sektöründe yaşanan sorunlara değindi. Parti olarak hazırladıkları eylem planlarında çiftçilere yönelik önemli çalışmaların da hazırladıklarını dile getiren Yeneroğlu, çiftçilerin ekonomik olarak zorluk çektiğini, mutlaka desteklenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

YENEROĞLU: TARIM SEKTÖRÜNDE ÇİFTÇİLER ÖNÜNÜ GÖREMİYOR

Toplantıda çiftçilerin yaşadığı sorunlara değinen Yeneroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 “Kanal İstanbul projesinin çok cüzi bir miktarı GAP projesine bitirmek için kullanılsaydı çok daha iyi olurdu. Şuan GAP projesi bitirilmiş olacaktı. Tarıma genel olarak ayrılan bütçeye baktığımızda, sadece son üç aya baktığımızda döviz korumalı mevzuatı hesaplarına iktidarın harcadığı para aşağı yukarı 35 milyar lira. Ülkemizi tüm tarımına ayırdığı para 29 milyar lira.

Sadece şu üç ayda, birkaç yüz bin sermaye sahibi insana döviz karşısında, yanlış politikalar sebebiyle, yanlış faiz politikaları nedeniyle birkaç yüz bin kişiye ayrılan para Türkiye’de tarım sektörüne ayrılan paraya göre çok daha fazladır. Çiftçilere ekonomik olarak ciddi destek sağlanmalı. Ziraat Bankası, çiftçinin bankası olmaktan çıkmış durumda. Alakasız projelere o paralar aktarılıyor. Çiftçilerimiz çok ciddi desteklenmesi gerekiyor. Tarımda insanlar önünü göremiyor. Eylem planımızda çiftçilerle ilgili önemli çalışmalarda hazırladık”.

HABERLER  Ak Parti'den Aday gösterilmeyen eski Başkan Çiftçi’den sitem!
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.