enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3695
EURO
35,0258
ALTIN
2.325,72
BIST
9.120,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Urfa’nın manevi dinamiklerinden vaiz Hasan Altun vefat etti

Urfa’nın manevi dinamiklerinden vaiz Hasan Altun vefat etti

Urfa’nın manevi dinamiklerinden vaiz Hasan Altun vefat etti
17.04.2022 15:19
0
A+
A-

Şanlıurfa’nın manevi dinamiklerinden kabul edilen Vaiz Hasan Altun vefat etti.

Şanlıurfa’da uzun yıllar vaaz veren, irşat ve ilmi faaliyetlerde bulunan ve çok sayıda talebe yetiştiren Hasan Altun bu sabah vefat etti.

Merhumun cenazesi yarın Diyarbakır Bismil’in Bayındır (Arabkend) köyünde defnedilecek. Altun’un taziyesi önce Batman’da sonra da Urfa’da yapılacak. Altun cenazesi vasiyeti üzerine hocası Şeyh Muhammed Arabkendi’nin yanına defnedilecek.

VAİZ HASAN ALTUN KİMDİR?

Batman’ın Gercüş Özler köyünde 1945’de doğan vaiz Hasan Altun, 1989’da Şanlıurfa vaizliğine atandı.

Şanlıurfa Fetva Komisyonu’nda da yer alan Altun, Urfa merkezi başta olmak üzere ilçelerinde çeşitli vaaz, irşat ve ilmi faaliyetler gerçekleştirdi.  Hasan Hoca Efendi 2007 yılında emekliye ayrıldı.

Merhum Hasan Altun, aralarında Molla Muhammed Arapkendi, Molla Muhammed El Haydari ve Şeyh Fahrettin El Arnasi gibi önemli isimlerin de bulunduğu alimlerden ders aldı. 37 yıldır yaptığı mesleğinde Şanlıurfa başta olmak üzere birçok yerde talebeler yetiştirdi.

HABERLER  Şanlıurfa Tabip Odası yeni yönetimini belirleyecek
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.