enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Urfa Barosu’ndan Mehmet Aslan’ın ölümüyle ilgili şok iddia!

Urfa Barosu’ndan Mehmet Aslan’ın ölümüyle ilgili şok iddia!

Urfa Barosu’ndan Mehmet Aslan’ın ölümüyle ilgili şok iddia!
18.04.2022 22:00
0
A+
A-

Şanlıurfa Barosu, 2 polisin ölümüne neden olan Mehmet Aslan’ın çatışma sonucu değil işkence ile öldürüldüğü iddiasını taşıyan bir rapor hazırladı ve etkin, hızlı bir soruşturma talep etti.

Şanlıurfa Barosu, Komiser Yardımcısı Abdullah Yasir Binici ile polis memuru Cemal Bozkurt’un ölümüne neden olan Mehmet Aslan’ın ölümüne ilişkin hak ihlalleri olduğu iddiasıyla rapor hazırladı.

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde geçtiğimiz ay, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülen bir çalışma kapsamında takibe alınan şüpheli, polis memurlarına ateş açtı ve 2 polis şehit oldu. Şüphelinin ertesi gün Haliliye İlçesi’ne bağlı Kaynaklı Mahallesinde kolluk tarafından çıkan çatışmada ölü ele geçirildiği belirtildi.

Mehmet Aslan’ın ailesi ise avukatları Şanlıurfa Barosu Av. Kazım Ekinci aracılığı ile Şanlıurfa Barosu İnsan Hakları Merkezi’ne “Mehmet Aslan’ın sağ ele geçirildiği sonrasında işkence ile infaz edildiği” iddiasıyla başvuru yaptı ve baro başvuru üzerine merkez üyeleri ile bir heyet oluşturdu. Raporda “Yapılan araştırmalar neticesinde yaşam hakkının ihlali, işkence ve kötü muamele konusunda tespit edilen durumları bildirir bu rapor hazırlanmıştır” ifadelerine yer verildi. 

ETKİN SORUŞTURMA TALEBİ

Yapılan görüşmeler ile otopsi detaylarının da yer aldığı raporda “İşkence iddialarıyla ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığının derhal mağdurlardan ayrıntılı bir beyan alması, çatışmada ölü ele geçirildiği iddia edilen Mehmet Aslan’ın öldürülmesi ile ilgili olarak yaşam hakkı ve işkence açısından etkili bir soruşturma sürecinin başlatması, bu yönde başlatılan bir soruşturma var ise kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yapılması gerekmektedir” denilerek tüm iddialar için Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığının bu konuyla ilgili bir an önce etkin ve hızlı bir soruşturma gerçekleştirmesini talep edildi. 

HABERLER  Şanlıurfa’daki kazada hayatını kaybedenlerin cenazeleri memleketlerine gönderildi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.