enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3691
EURO
34,9702
ALTIN
2.326,20
BIST
9.075,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C

Urfa için hem isyan hem tepki: Bir şehir böyle talan edilemez

Urfa için hem isyan hem tepki: Bir şehir böyle talan edilemez

Urfa için hem isyan hem tepki: Bir şehir böyle talan edilemez
20.04.2022 21:20
0
A+
A-

Karaköprü’de 20 dönümlük sosyal donatı alanının konut alanlarına çevrilmek istenmesine isyan eden Şehir Plancıları Odası Başkanı Mehmet Selim Açar, “Bir şehir böyle talan edilemez” diyerek karara cuma gününe kadar itiraz edilebilineceği çağrısında bulundu

Şehir Plancıları Odası Şanlıurfa İl Temsilciliği, Şanlıurfa’nın Karaköprü İlçesi Mehmetçik Mahallesi’nde bulunan donatı alanlarının konut alanına çevrilmesine karşı verdiği mücadelede sürerken, bugün önemli bir açıklama daha geldi.

PLAN DEĞİŞİKLİĞİ DAVASI KAZANILMIŞTI ANCAK…

Mahallede 811 NO’lu parselde dini tesis alanı, sosyokültürel tesis alanı, sağlık tesis alanı, pazar alanı gibi mahallenin ihtiyaçlarını karşılayacak donatı alanlarını konut alanına çeviren plan değişikliğine karşı dava açmış, açtıkları davayı da danıştay kararı ile kazanmıştı. Ancak 3,5 yıl süren hukuk mücadelesinin kazanılması sonucu değiştirmedi. Bu kez de alan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile konut alanına çevrildi. 

BAŞKAN AÇAR’DAN HEM İSYAN HEM ÇAĞRI

İtirazlar, binlerce dilekçelere rağmen 10 katlı konut için onaylanan plan değişikliği askıya çıkarıldı. Şehir Plancıları Odası Başkanı Mehmet Selim Açar da konuya dair hem isyan hem çağrı niteliğinde paylaşım yaparak “Bir mahallenin yaşam alanları konuta çevrildi; bu yanlıştan geri dönülmezse bu mahallede sosyal kültürel tesis olmayacak, pazar alanı olmayacak, cami olmayacak, sağlık ocağı apartman altında hizmet vermeye devam edecek. Bu kafa çok tehlikeli bir kafa, bir şehir böyle talan edilemez, siyasi ikbale kurban verilemez, böyle geleceksiz bırakılamaz. ’İnsanı yaşat ki devlet yaşasın!’ şiarından milletin cami alanını dahi konuta çeviren bir kafaya ne ara evrildik! 22 Nisan cuma gününe kadar ilan askıda bulunan bu plana, sadece vatandaşlarımızın değil, idarecilerimiz ve siyasilerimizin de itiraz etmesi gerekir. Hizmet etmek öyle beylik laflarla olmuyor” dedi.

HABERLER  Bakanlıktan Şanlıurfa hızlı trenle ilgili flaş açıklama!
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.