enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5210
EURO
34,9215
ALTIN
2.439,81
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
32°C
Şanlıurfa
32°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
33°C
Cumartesi Az Bulutlu
34°C
Pazar Az Bulutlu
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C

Şanlıurfa’da Öğrenciler yalnız yaşayan yaşlılara yemek yaptılar

Şanlıurfa’da Öğrenciler yalnız yaşayan yaşlılara yemek yaptılar

Şanlıurfa’da Öğrenciler yalnız yaşayan yaşlılara yemek yaptılar
21.04.2022 14:12
0
A+
A-

Akabe Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri “iftarda sofranızdayız” etkinliği kapsamında yalnız yaşayan yaşlılara evlerinde yaptıkları yemekleri götürdü.

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde bulunan Akabe Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, ‘Bireyden topluma yiten değerlerin kazanılması’ eTwinning projesi kapsamında “iftarda sofranızdayız” etkinliği düzenledi.

Duyarlı öğrenciler Ramazan ayında yalnız yaşayan yaşlıları unutmadı. Evlerinde pişirdikleri çeşitli yemekleri kendi elleriyle paketleyen öğrenciler, yalnız yaşayan yaşlıların evlerine giderek yemekleri teslim etti. Yaşlıları hatırlamanın ve onlara saygı göstermenin öneminin vurgulandığı etkinlikte öğrenciler bu tür etkinliklere devam edeceklerini belirtirken, yaşlı vatandaşlar etkinliklerin artması dileğinde bulundu.

Akabe Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğretmenlik yapan Mustafa Ensarioğlu, bu tür etkinliklerin toplum içinde yayılması için ellerlinden geleni yapacaklarını belirterek, şunları söyledi:

“Etkinlik kapsamında okulumuzda yürütmüş olduğumuz projenin adı ‘Bireyden topluma yiten değerlerin kazanılması’. Bu haftaki etkinliğimiz ise yemek dağıtımı. ‘İftarda sofranızdayız’ etkinliğimizle amacımız yardımseverlik ve cömertlik gibi değerlerimizin toplum arasında daha fazla yaygınlaşmasına yardımcı olmak. Etkinlik kapsamında bugün öğrencilerimizin yapmış oldukları yemekleri dağıtmak için buradayız. Belirlemiş olduğumuz adreslere yemek dağıtımı yaptık. Bunu yaparken de ben ve öğrencilerim proje kapsamında bulunan diğer arkadaşlarımızla beraber çok mutluyuz. Toplum içinde yayınması için elimizden geleni yapacağız.”

Akabe Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 11. sınıf öğrencisi Sidra ise etkinlikten dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, “Ramazan ayı olduğu için hep birlikte arkadaşlarımızla, öğretmenlerimizle yemekler belirledik. Sarma dolma, çorba, börekler yaptık. Bunları hep beraber tabaklara koyup hazırladık. Belirlediğimiz evlerdeki yaşlılara dağıtacağız” dedi.

Okulun 10. sınıf öğrencilerinden Özlem de yalnız kalan yaşlılar için yemekler yaptıklarını söyleyerek, “Bireyden topluma yiten değerlerin kazanılması etkinliği kapsamında yaşlılarımıza vermiş olduğumuz iftar yemeklerini hazırladık. Ben evde kendim sarma yaptım. İnşallah mutlu olurlar” ifadesini kullandı.

HABERLER  Urfa'da toprağa verilen Suriyelilerin sayısı artıyor
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.