enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3833
EURO
35,0293
ALTIN
2.326,93
BIST
9.139,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Urfalı Vekil Gergerlioğlu: Urfa’nın sahipsizlik sorunu var

Urfalı Vekil Gergerlioğlu: Urfa’nın sahipsizlik sorunu var

Urfalı Vekil Gergerlioğlu: Urfa’nın sahipsizlik sorunu var
23.04.2022 15:15
0
A+
A-

Şanlıurfa’da çeşitli temaslarda bulunan HDP Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu, “Urfalı milletvekili olarak Urfalı kimliğimi hiçbir zaman unutmadım. Urfa’nın maalesef ki önemli bir sahipsizlik sorunu olduğunu da görüyorum” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekilli Ömer Faruk Gergerlioğlu, Şanlıurfa’daki temasları çerçevesinde Gazete İpekyol ve Ajans Urfa’yı ziyaret etti. Gergerlioğlu burada Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Arısüt ile görüştü.

Dün Şanlıurfa Barosu Kazım Ekinci İnsan Hakları Merkezinde, “Son dönemde yaşanan hak ihlalleri“ söyleşisinde bir konuşma yapan Şanlıurfalı vekil Gergerlioğlu daha sonra Balıkgöl Platosu’ndaki esnafla bir araya gelmişti.

“GENÇLER UMUDUNU KESMİŞ DURUMDA”

Şanlıurfa’da Balıklıgöl Platosu’nda esnafı ziyaret ederken, esnafın üzgün ve şikayetçi olduğunu dile getiren Gergerlioğlu, “Şanlıurfa’daki esnafın gerçekten çok şikayetçi olduğunu üzüntüyle gördüm. İş yerlerini kapatmak üzere olan esnaflarımızı, ülkeden umudunu kesmiş olan gençlerimizi, yatırım yapmakta tedirginlik yaşayan iş adamlarımızı, çiftçilik bile yapmak istemeyen köylülerimiz, inşaat işlerinde çalışan fakat yorgunluğu aldığı emeği karşılamayan kardeşlerimizi, işsiz olan büyük bir genç kesimiyle karşılaşmanın büyük üzüntüsünü yaşıyorum” dedi.

“SİYASAL KATILIM NOKTASINDA YETERSİZ KALIYOLAR”

Siyasette yaşanan olumsuz gelişmelerin ekonomiye yansıdığına vurgu yapan Gergerlioğlu, “Urfa bunu hak etmiyor. Büyük bir nüfusu olan, mecliste 14 milletvekili ile temsil edilen Şanlıurfa, Ankara’daki siyasal katılım noktasında izlediğimiz kadarıyla son derece düşük oranda. Feodal ilişkilerin yoğun bir şekilde yaşandığı ilimizde, siyaset yine bu ilişkiler üzerinden yürütülmeye çalışılıyor.

İktidar tarafından aslında feodal ilişkiler zamanla yavaş yavaş dağılıyor. Demokrasi, insan hakları ön plana geçmeye başlıyor. Dünyamızda ve Urfa’da böyle olması gerekiyor. Siyasal bir katılım demokratik bir katılımın olması gerekiyor. Fakat bu noktalarda önemli zafiyetler yaşanıyor ve iktidar bunu gidermeyi de düşünmüyor.

HABERLER  Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Şanlıurfa'da Kılıçdaroğlu'na eleştiri: Tefeciler…

Bütün bu insan hakları eksenli olumsuz gelişmeler tabii sonuçta ekonomiye de yansımış durumda. Tabii vatandaş önceden bizim yaptığımız uyarılara yeterince kulak asmadı ama şuan gelinen noktada bir ekonomik felaketi yaşıyor” ifadesini kullandı.

“URFA KİMLİĞİMİ HİÇBİR ZAMAN UNUTMADIM”

Gergerlioğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

“İktidarın, bu insan haklarına aykırı siyasettin demokratikleştirilmesine aykırı, hukukun vücut bulmasına aykırı yönetim tarzının Urfa’da ki hem yerel siyasetin gelişmesine hem de Urfa siyasetinin genele müdahil olmasına engel olduğunu gördük. Bunun gelişmesi gerekiyor, böyle olmaz.

Ben bir Urfalı milletvekili olarak, Urfalı kimliğimi hiçbir zaman unutmadım ve Urfa’yı takip ediyorum. Urfa’nın maalesef ki önemli bir sahipsizlik sorunu olduğunu da görüyorum. Maalesef halkta, oy verdikleri siyasetçilerin temsiliyet anlamında son derece zayıf bir profil izledikleri konusunda şikayetlerini de dinledik. Bütün bunlar Urfa’nın siyasal katılımını maalesef etkiliyor”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.