enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5732
EURO
34,7825
ALTIN
2.509,19
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

Brent petrolde talep endişesi: Fiyatlar inişe geçti

Brent petrolde talep endişesi: Fiyatlar inişe geçti

Brent petrolde talep endişesi: Fiyatlar inişe geçti
25.04.2022 08:35
0
A+
A-

Brent petrol piyasasında Çin’deki salgına ilişkin gelişmeler talebin gerileyeceğine yönelik endişelerle 104 doların altını gördü.

Dünyanın en büyük petrol ithalatçısı Çin’in Şanghay kentinde salgın kaynaklı can kayıpları artarken petrol piyasasında talebin gerileyeceğine ilişkin fiyatlamaları beraberinde getirdi.

ABD ham petrolü yüzde 2’yi aşan düşüşle 100 doların altını test etti. Brent petrol de yüzde 3’e varan düşüşle 104 doların altını gördü.

Bu gelişmeler Türkiye’de de akaryakıta indirim gelecek mi sorularının sorulmasına yol açtı.

Hafta sonu Çin’den gelen salgına ilişkin veriler petrol piyasasında talebin gerileyeceğine ilişkin fiyatlamaları beraberinde getirdi.

Dünyanın en büyük petrol ithalatçısı Çin’in Şanghay kentinde salgın kaynaklı can kayıpları artarken, Pekin’de görülen vakalar da kapanma önlemlerini gündeme getirdi.

Bloomberg’in haberine göre, Nisan’da ülkenin benzin, motorin ve havacılık yakıtı talebinde yüzde 20’ye varan düşüş bekleniyor.

BRENT PETROL NEDİR?

Dünya petrol piyasasına yön veren petroldür. Londra Brent ya da Brent Blend olarak da bilinir. Çıkaran şirket Shell tarafından “Brent Goose” ismi verilmiş olup, içeriğinde yüzde 0,37 oranında sülfür bulunur ve bu da Brent Petrol’ün işlenmesi daha kolay olan “tatlı petrol” sınıfında yer almasını sağlar.

HABERLER  Tüp fiyatlarına bir zam daha geldi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.