enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5230
EURO
34,8079
ALTIN
2.434,34
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
33°C
Cuma Az Bulutlu
33°C
Cumartesi Açık
34°C
Pazar Çok Bulutlu
32°C

Karaköprü-Hilvan-Bozova’daki çiftçilere uyarı

Karaköprü-Hilvan-Bozova’daki çiftçilere uyarı

Karaköprü-Hilvan-Bozova’daki çiftçilere uyarı
25.04.2022 16:55
0
A+
A-

DSİ GAP 15. Bölge Müdürlüğü, Bozova’da pompaj sulama 2. kısımda test suyunun bırakılmasının ardından Karaköprü, Hilvan ve Bozova’daki çiftçiler için uyarıda bulundu.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından, Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde yapılan pompaj sulaması 2. kısım ana kanalına test suyu önceki gün bırakıldı.

Bozova pompaj sulaması 2. kısım ile Bozova, Hilvan ve Karaköprü ilçeleri sınırları içinde kalan 109 bin 580 dekar arazi modern tarım yöntemleri ile sulanması ve yıllık 52 milyon TL gelir artışı hedefleniyor.

Test suyunun salınmasının ardından DSİ GAP 15. Bölge Müdürlüğü de Karaköprü, Hilvan ve Bozova’daki çiftçiler için uyarıda bulundu. Müdürlüğün sosyal medya hesabından bugün yapılan paylaşımda suyun yükleme ve test suyu olduğu hatırlatılarak çiftçilerin güvenlik tedbirlerine uyması istendi. Paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“Bozova, Karaköprü, Hilvan ilçelerimize bağlı 19 köyün sulamasının yapılacağı Bozova 2 kanallarının toplam uzunluğu 75 km olup, suyun yükleme ve test suyu olduğunu tekrar hatırlatarak alınan güvenlik tedbirlerine titizlikle uyulması, açık kanal ve çevresinden uzak durulması önemle rica olunur.”

FINDIK: SURUÇ’LA AYNI KADERİ YAŞAMASIN

Şanlıurfa’da birçok önemli projede imzası bulunan mimar Osman Fındık, söz konusu ilçelerdeki çiftçilerin bilinçlendirilerek, tahliye kanallarının oluşturulması gerektiğine dikkati çekti. Suruç’takine benzer bir manzara yaşanmaması için uyarıda bulunan Fındık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Bozova-Hilvan-Karaköprü sınırları içinde kalan 109 bin 580 dekar arazi modern tarım yöntemleri ile sulanması ve yıllık 52 milyon TL gelir artışı hedeflenmektedir. Bu bölgeler Suruç’la aynı kaderi yaşamaması adına çiftçilerimiz bilinçlendirilmeli tahliye kanalları oluşturulmalı”.

Suruç Ovası Pompaj Sulama Projesi kapsamında tarım arazilerine su verilmeye başlanmasıyla bazı yerleşim noktalarında taban suyu yükselmişti. Halk suları engellemek için evlerin önüne kum torbaları koyarak set kurmuştu.

HABERLER  Karaköprü'de çocuklar yüzme öğreniyor 
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.