enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3264
EURO
35,0746
ALTIN
2.300,17
BIST
8.994,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Az Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Şanlıurfa Milletvekilinin kartını 48 bin dolara kullanmış!

Şanlıurfa Milletvekilinin kartını 48 bin dolara kullanmış!

Şanlıurfa Milletvekilinin kartını 48 bin dolara kullanmış!
27.04.2022 14:42
0
A+
A-

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay’ın oğlu Hasan Akay’ın, babasının TBMM araç kartını 48 bin dolar borç karşılığında bir başkasına verdiği ortaya çıktı.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay’ın oğlu Hasan Akay’ın babasına ait Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) araç kartını ‘‘borç karşılığında’’ bir başkasına verdiği ortaya çıktı.

Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre, Muhammed Sabancı geçen aylarda AK Partili vekil Ahmet Akay adına kayıtlı TBMM kartını kullanırken yakalandı. Sabancı’nın 34 TC 5565 plakalı aracında kullandığı TBMM araç kartıyla polis çevirmelerinden kolaylıkla geçtiği ortaya çıktı.

Kartın bulunduğu aracın Sabancı’nın yönetimindeki Yeni Bahar Dağıtım Dış Ticaret şirketine kayıtlı olduğu görüldü.

“ARKADAŞLIK ADINA 48 BİN DOLAR VERDİM”

Sabancı’nın yakalandıktan sonra 15 Ocak’ta İstanbul başsavcılığına verdiği ifade ise şöyle:

 “Türkiye’ye geldikten sonra ülkeye dış ülkelerden para aktarıp yabancı sermaye getirdikten sonra Türk vatandaşı olan birisiyim. Üzerimde ve arabamda bulunan Ahmet Akay’a ait olduğunu öğrendiğim milletvekili kartı yaklaşık bir aydır arabamda. Ben milletvekili Ahmet Akay’la bir ya da iki sefer görüştüm. Ben Milletvekili Ahmet Akay’ın oğlu Hasan Akay’la samimiyim ve her zaman birlikte gezip ortak ticaret yapmaktayız. 

Hasan Akay paraya sıkışıp benden para istediği gün geldiği araç içindeki bu kartı sorduğumda, o da kartın vekil kartı olduğunu ve kartla arama yapılmadığını bana anlattı. Ona bu kartı kullanmak istediğimi söyleyince ‘Para sıkıntımı giderirsen sana yapabilirim’ dedi. Ben ona borç olarak 48 bin dolar verdim arkadaşlık adına lakin araç kartını kullanmamın suç olduğunu bilmiyordum. Burada mağdur olan benim ve verdiğim param da gitti. Suç olduğunu bilseydim kartı arabamda kullanmazdım.”

Sabancı’nın tutuksuz yargılandığı bildirildi.

HABERLER  Siverek Belediyesi'nden açıklama geldi

AK Parti Milletvekili Ahmet Akay ise geçen Şubat ayında yaptığı açıklamada, ‘‘Ben bu aracı İstanbul’a gittiğimde kullanıyorum. Araba benim değil. Benim gücüm de yok 2 milyonluk araba kullanmaya. Araba bir firmanın diye biliyorum. Bu kişi de benim değil oğlumun arkadaşı. Şu ana kadar bana yansıyan bir şey yok. Zaten Türk vatandaşı. Ne iş yaptığını bilmiyorum” demişti.

RÜŞVET VERİRKEN YAKALANDI

Milletvekili Ahmet Akay’ın oğlu Hasan Akay’ın kamu görevlisine rüşvet vermek suçundan yargılandığı da ortaya çıkmıştı. Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı, “Tütün ve tütün mamulleri kaçakçılığı” kapsamında başlattığı soruşturma Ahmet Akay’ın oğlu Hasan Akay’a kadar uzanmıştı. Hazırlanan iddianamede, yürütülen soruşturma kapsamında Hasan Akay’ın da Akçakale Gümrük Müdürlüğü’nde Müdür Yardımcısı olan Mustafa Ataman’a 5 Aralık 2020 tarihinde rüşvet verdiği belirtildi. Ataman’ın odasına yerleştirilen kamera ile rüşvet anı ve zanlıların rüşvet alışverişi esnasındaki konuşmaları belgelendi.

Ahmet Akay, “Oğlumun suçu varsa mahkeme cezasını verir” demişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.