enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4862
EURO
34,9409
ALTIN
2.435,20
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
34°C
Cumartesi Az Bulutlu
34°C
Pazar Az Bulutlu
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Şanlıurfa Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde bilim şenliği

Şanlıurfa Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde bilim şenliği

Şanlıurfa Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde bilim şenliği
28.04.2022 19:34
0
A+
A-

Şanlıurfa Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı kapsamında yaptıkları projelerle ilgi odağı oldu.

Şanlıurfa Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri tarafından 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlendi.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenen ve öğrencilerin bilimsel bilgi, beceri ve bilime olan ilgi isteklerini arttırmak amacıyla düzenlenen fuarda, öğrenciler birbirinden güzel projelere imza attı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında öğrencilerin hazırlamış olduğu birbirinden güzel projeler, Şanlıurfa Anadolu İmam Hatip Lisesi okul bahçesinde sergilendi.

Öğrencilerin bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlikte eğitim, bilim, müzik, tasarım ve sağlık gibi konularda hazırlanan 25 projenin tanıtımı yapıldı. Düzenlenen programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Vural, Memur Sendikaları Konfederasyonu Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, şube müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Okulun hazırlamış olduğu projeleri gezerek proje sorumlusu öğrencilerden bilgi alan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Vural, öğretmen ve öğrencilerle sohbet edip idarecilerden okul hakkında bilgiler aldı.

Proje koordinatörü ve biyoloji öğretmeni Fazıl Tandoğan, projeyle öğrencilere bilimin önemini anlatmaya çalıştıklarını belirterek, “Şanlıurfa Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak TÜBİTAK 9. Bilim Şenliği’ni düzenliyoruz. Burada Şanlıurfalı gençlere, imam hatip lisesi öğrencilerine bilimi anlatmak ve kavratmak için öğrencilerin hazırladıkları projeleri sunuyoruz” dedi.

YENİLEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARIYLA ÇALIŞAN ARAÇ ÜRETTİLER

Şanlıurfa Anadolu İmam Hatip Lisesi 10. sınıf öğrencilerinden Mehmet Yağmur, proje kapsamında su altı aracı ürettiklerini söyledi. Yağmur, “Ürettiğimiz su altı aracı, denizin altında dalgıçların ulaşamadığı yerlere ulaşabilmesi için yaptık. Üretmemizin bir diğer amacı su altındaki madenlerin keşfini kolaylaştırmasıdır” ifadelerini kullandı.

HABERLER  TEKNOFEST’te iki ödül de Halfeti’den geldi

Öğrencilerden Selman Farisi Karadağ fosil yakıtlardan kurtularak, yenilebilir enerji kaynaklarıyla çalışan bir araç üretmeye çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Araç manyetik alanla çalışıyor ve bu şekilde alternatif bir akım üretiyor. Alternatif akımı bir araçla doğru akıma çeviriyoruz. Bunu kendimiz 3D yazıcıyla çıkardığımız araca aktarıyoruz. Doğru akımla da aracımız çalışmış oluyor.”

URFALI SANATÇILAR UNUTULMADI

Gençlerin mahalli sanatçıları tanıtmak amacıyla yaptıkları projeyi tanıtan lise öğrencisi Ali İmran Çelik,

“Amacımız, gençlerimizin sosyal medyada yanlış kişileri ve fikirleri örnek alacağına, Seyfettin Sucu gibi mahalli sanatçılarımızı tanıyıp örnek almasını sağlamak” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.