enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4317
EURO
34,7477
ALTIN
2.441,58
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
34°C
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Hafif Yağmurlu
22°C

Şanlıurfa’da Salgın tedbirleri kaldırılsa da hastanelerin misafirhaneleri hala kapalı!

Şanlıurfa’da Salgın tedbirleri kaldırılsa da hastanelerin misafirhaneleri hala kapalı!

Şanlıurfa’da Salgın tedbirleri kaldırılsa da hastanelerin misafirhaneleri hala kapalı!
01.05.2022 11:57
0
A+
A-

Şanlıurfa’da bazı devlet hastanelerinde hasta yakınlarının kullanımı için bulunan refakatçi misafirhaneleri pandemi tedbirlerinin kaldırılmasına rağmen hala kapalı duruyor. Hasta yakınları da koridorlarda banklarda ve yerlerde, bahçede yatmak zorunda kalı

Devlet hastanelerinde refakatçiler için ayrılmış olan misafirhaneler pandemi sürecinde Sağlık Bakanlığı tarafından kapatıldı. Bu kapsamda Şanlıurfa’daki bazı devlet hastanelerindeki refakatçi misafirhaneleri de kullanılamadı. Bu süreçte hastane koridorlarında istenmeyen görüntüler oluştu. Hastane bahçesini kullanan hastan yakınları ayrıca koridorlardaki banklarda ve yerlerde yatmak zorunda kaldı.

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa Elektrik ve Elektronikçiler Odası Başkanı Necmeddin Sağlam, sosyal medyadan çağrıda bulunarak perişan olan hasta yakınları için bu misafirhanelerin bir an önce açılmasını istedi. Paylaşımında Şanlıurfa Valisi Abdullan Erin ile İl Sağlık Müdürü Mehmet Gülüm’ü de etkileyen Sağlam, şu ifadeleri kullanmıştı:

“M. Akif İnan ve Eyyübiye hastanelerinde bulunan hasta yakınları misafirhanesi kapalı duruyor. Pandemi bitti, millet perişan, lütfen buraları bir an önce açınız.”

BİHA’nın edindiği bilgilere göre, söz konusu kapalı misafirhanelerin yeniden açılabilmesi için Sağlık Bakanlığı’ndan yazı gelmesi gerekiyor. Pandemi tedbirleri kaldırıldığı halde misafirhanelerin açılmasını sağlayacak bilgilendirmenin yapılmaması hasta yakınlarını mağdur etmeye devam ediyor. 

Öte yandan Eyyübiye’deki Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin misafirhanesinin olmadığı, buradaki misafirhanenin belediyeye ait olduğu, dolayısıyla belediye yetkililerinin alacağı kararı beklediği öğrenildi.

HABERLER  Beyazgül, kente "Şanlı" unvanının verilişinin yıl dönümünü kutladı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.