enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3692
EURO
34,9458
ALTIN
2.325,68
BIST
9.091,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C

Egzersizin diş sağlığına 4 etkisi

Egzersizin diş sağlığına 4 etkisi

Egzersizin diş sağlığına 4 etkisi
07.05.2022 08:32
0
A+
A-

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, sağlıklı beslenme ve iyi ağız hijyeni, dişlerin güzel görünmesini sağlamak için çok önemli olduğunu vurgu yaparak, egzersizin diş sağlığı üzerindeki etkiyi aktardı.

Düzenli egzersiz yapan insanlar genellikle daha sağlıklı bir yaşam tarzına sahiptir, ancak çoğu egzersizin ağız sağlığını etkileyebileceğinin farkında değildir. Diş Hekimi Pertev Kökdemir, egzersizin dişler sağlığı üzerine etkilerine bilgiler paylaştı.

Kökdemir egzersizin diş üzerindeki önemine değinerek, “Egzersiz, kan dolaşımınızı iyileştirmeye yardımcı olur. Kalp atış hızınız arttıkça, vücudunuzdan oksijen açısından zengin kan akışı da artar. Bu artan kan akışı daha fazla tükürük oluşuma sebep olabilir. Bu da dişlere ve diş etlerine yapışan bakterilerle savaşmaya yardımcı olur. Dişler tüm organlar besinleri kan dolaşımından alırlar.

Egzersizin ağız sağlığını iyileştirmenin bir başka etkisi de dişlerin duruşunu şekillendirmektir. Araştırmalar, güzel bir gülümsemenin en önemli bileşenlerinden birinin dişlerinizin doğal kıvrımları ve açıları olduğunu gösteriyor. Egzersiz, daha kendinden emin bir görünüm için kasları artırmaya yardımcı olur. Yanak ve çene kaslarını güçlendirerek, dişlerin doğru şeklini koruyarak uygun bir ısırmaya yardımcı olur.

Egzersiz ayrıca obeziteyi yöneterek dişlerinizin güzel görünmesini sağlar. Egzersiz kilonuzu yönetmenize yardımcı olur. Düzenli egzersiz, sizi aşırı yemek yeme veya ağız hijyeninizi ihmal etme gibi kötü alışkanlıklara yatkın hale getiren stres ve kaygıyı azaltır. Obezite, birçok diş eti enfeksiyonu da dahil olmak üzere hastalıklarla ilişkili bir durumdur. Egzersiz, kilonuzu yönetmenize ve periodontal hastalık riskinizi azaltmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca, kilo aldığınızda yanak kısmında biriken yağlardan dolayı gülümseme formunuz değişecek ve dişleriniz daha az görülecektir.

Egzersiz yaptığınızda, genel ruh halinizi iyileştirirsiniz, bu da diş sağlığınızı iyileştirmede önemli bir rol oynar. Egzersiz, bizi mutlu ve daha rahat hissettiren nörotransmitterlerin salınımını tetikler. Ayrıca rahatlatıcı endorfinler, kaygılarınızdan kurtulmanıza yardımcı olabilir. Koşmak, bisiklete binmek ve yüzmek gibi yorucu egzersizler de vücudunuzun oksidatif stresi azaltmaya yardımcı olan güçlü antioksidanları serbest bırakmasına neden olabilir ve bu da ağız kokusu ve diş eti hastalıklarına karşı koruma sağlayabilir.

HABERLER  Başhekim Şiltak’tan randevu uyarısı!

Egzersiz genel sağlığı iyileştirebilir, ancak sağlıklı görünen bir gülümsemeyi korumaktan doğrudan sorumlu değildir. Bununla birlikte, egzersizin diş hijyenini iyileştiren birçok sağlık ve yaşam tarzı faydası sağladığı da bir gerçektir. Ağzınızın mümkün olduğunca sağlıklı kalmasını sağlamak için egzersizler ve iyi ağız hijyeni alışkanlıklarıyla birleştirilmeli ve düzenli olarak yapılmalıdır. Ve altı ayda bir düzenli diş hekimi kontrolleri ihmal edilmemelidir” ifadesini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.