enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3752
EURO
35,0539
ALTIN
2.326,91
BIST
9.118,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Uluslararası Siverek Sempozyumu sona erdi

Uluslararasi Siverek Sempozyumu sona erdi

Uluslararası Siverek Sempozyumu sona erdi
09.05.2022 07:45
0
A+
A-

Siverek Belediyesi, Siverek Kaymakamlığı ve Artuklu Üniversitesince organize edilen “Uluslararası Siverek Sempozyumu” yoğun katılımla tamamlandı.

Siverek Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen sempozyum, son gününde AB Uyum Komisyonu Başkanı ve Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar’ın moderatörlüğünde yapılan kapanış oturumuyla tamamlandı.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özçoşar, İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Ali Fuat Örenç ve sempozyum koordinatörü Dr. Ekrem Akman’ın konuşmacı olarak yer aldığı son oturumda sonuç bildirgesine yer verildi.

Oturum moderatörü Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, sempozyuma katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yoğun programı nedeniyle sempozyumun tamamına katılamadığı için üzgün olduğunu ifade eden Gülpınar, şunları kaydetti:

“Uzun yıllardır hatta belki de Siverek tarihinde ilk defa bu kadar geniş katılımlı, doyurucu ve verimli bir sempozyum yapılmadı diye biliyorum. Siverek’te bu kadar değerli ve önemli akademisyenin bir araya gelip sunum yaptığı toplantıyı ben şu ana kadar hatırlamıyorum. Sempozyumda düzenlenmesinde emeği geçen başta değerli kaymakamımız, değerli belediye başkanımız ve bütün ekibine, buraya katılan sağlayan, salonları dolduran değerli hemşerilerime ben sonsuz şükranlarımı sunuyorum.”

Sempozyumun Siverek tarihine yeni sayfalar eklediğini dile getiren Çakmak konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“6-8 Mayıs tarihleri arasında Uluslararası Siverek Sempozyumumuzu 100’ü aşkın akademisyenin katılımıyla bir bilgi şöleni şeklinde geçirdik. Özellikle bu bilgi şölenine katkısı bulunan Siverek Kaymakamlığımıza, çalışma arkadaşlarıma ve gerçekten bilgileriyle ilçemizin tarihinde toplumunda ve mekanıyla ilgili çok farklı bilgileri aktaran tüm değerli akademisyenlere şükranlarımı sunuyorum. Uluslararası bazda ilk defa yapılan Siverek sempozyumunu tarih, toplum ve mekan konulu sempozyumun Siverek’in vizyonu açısından yepyeni bilgiler açısından çok güzel bir bilgi kaynağı araştırmacılar için Siverek’in tanıtımı için ve geçmişi ile geleceğine dair tüm bilgi birikimlerin aktarılması için çok önemli bir kaynakça oluşturacağını düşünüyoruz. Bu konuda tüm akademisyenlerimizin bilgileri halkımız nezdinde çok ciddi bir rağbet gördü. Özellikle katılım sağlayan halkımıza da çok teşekkür ediyorum.”

HABERLER  Karacadağ'ı kar beyaza bürüdü

3 gün süren Uluslararası Siverek Sempozyumu çekilen aile fotoğrafıyla sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.