enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5963
EURO
34,8549
ALTIN
2.496,68
BIST
9.633,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
27°C
Şanlıurfa
27°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C

Sosyal güvenliğin önemini toplumun her kesimine anlatacağız

Sosyal güvenliğin önemini toplumun her kesimine anlatacağız

Sosyal güvenliğin önemini toplumun her kesimine anlatacağız
16.05.2022 11:36
0
A+
A-

SGK İl Müdürü İsmail Ünlü, 16-22 Mart Sosyal Güvenlik Haftası ile ilgili yaptığı açıklamada, “Sosyal Güvenlik Kurumunu, herkese ve her kesime tanıtmak, insanlarda sosyal güvenlik bilincinin oluşmasına katkı sağlamak için iletişimin her yöntemi kullanılarak toplumun bütün kesimlerine ulaşmaya çalışacağız” dedi.

Şanlıurfa Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü İsmail Ünlü, 16-22 Mayıs tarihleri arasında kutlanan  ‘Sosyal Güvenlik Haftası’dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

SGK İl Müdürlüğü binasında yaptığı açıklamada Ünlü, “Sosyal Güvenlik Kurumunu, herkese ve her kesime tanıtmak, insanlarda sosyal güvenlik bilincinin oluşmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlediğimiz etkinliklerde, iletişimin her yöntemi kullanılarak toplumun bütün kesimlerine ulaşmaya çalışacağız” dedi.

Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle kentte bazı etkinlikler ve ziyaretler gerçekleştireceklerini vurgulayan Ünlü, salgın döneminde Genel Sağlık Sigortası sistemi sayesinde Türkiye’nin tüm dünyaya örnek olduğuna dikkati çekti. Ünlü, sözlerini şöyle sürdürdü:

“2002’de yüzde 70 olan Genel Sağlık Sigortası bugün yüzde 99,5 seviyesine ulaşmış durumda. 2016 yılında yapılan düzenlenme ile Genel Sağlık Sigortası (GSS) primi tek kaleme indirildi. Geliri brüt asgari ücretin üçte birinin üzerinde olan kişilerin ödemesi gereken prim tutarı 2022 yılı için 150,12 TL’dir. Bu kişiler aylık olarak ödeyebilecekleri bu cüzi tutarla hem kendileri hem de bakmakla yükümlü oldukları eşleri, çocukları ile anne ve babaları sağlık güvencesine sahip olmasalar bile GSS dahilinde olup sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanma hakkına sahip oluyorlar.”

ÜNLÜ: KAYIT DIŞI İSTİHDAM DÜŞTÜ

Kayıt dışı istihdamla mücadele konusunda yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Ünlü, “Bu yılın ana teması olan kayıt dışı istihdamla mücadele konusunda çalışmalarımıza değinerek toplumun tüm kesimlerinde sigortalı çalışmaya destek verilmesi konusunda farkındalık oluşturmak istiyoruz. Kayıt dışı istihdamın genişlemesi, bir taraftan çalışanların güvencesiz kalmasına yol açarken, diğer taraftan da kayıtlı istihdam aleyhinde haksız rekabete yol açmaktadır. Cezanın yerini teşvikin, denetimin yerini rehberliğin aldığı bir anlayışı hayata geçirmeye çalıştık ve bilinçlendirme, farkındalık, etkin rehberlik ve denetim faaliyetlerine öncelik vererek bu süreçte yüzde 50’lerde olan kayıt dışı istihdam oranı bugün yüzde 30’lara kadar düşmüştür” diye konuştu.

HABERLER  Karaköprü'de Deprem!
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.