enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3698
EURO
35,0047
ALTIN
2.326,10
BIST
9.092,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Milletvekilleri Tanal ile Yıldız arasında sert ifadeler

Milletvekilleri Tanal ile Yıldız arasında sert ifadeler

Milletvekilleri Tanal ile Yıldız arasında sert ifadeler
17.05.2022 20:33
0
A+
A-

Şanlıurfalı olan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız arasında sert sözler…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun SADAT’ı ziyaretinin ardından seçim güvenliğiyle ilgili sözleri gündemdeki yerini koruyor. CHP’nin aslen Şanlıurfalı olan İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal seçim güvenline ilişkin yaptığı paylaşımda AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız hakkında sert sözler kullandı.

Urfa’da seçim güvenliği olmadığı vurgusu yaparken İbrahim Halil Yıldız’a neden alındığını soran Tanal, Şenyaşar ailesiyle ilgili olayı hatırlattı ve Suruç Devlet Hastanesindeki kamera kayıtlarını sordu.

Tanal’ın paylaşımları şöyle:

“1-Urfa’da seçim güvenliğinin olmadığı, SADAT’vari yapılanma vurgusunda neden üzerine alındın İbrahim Halil Yıldız? Sen önce 2018 seçiminde Suruç’ta bir oy uğruna nasıl kavga çıkarıldığını, “PKK’lı” diye yaftalanan Şenyaşar Ailesi fertlerinin hastanede nasıl öldürüldüğünü anlat!

2- Sen önce #Suruç Devlet Hastanesi’nde olay anlarına ilişkin kamera kayıtlarının başına ne geldiği, kamera kayıtlarının duvarın kırılarak nasıl götürüldüğü konusunda kamuoyuna bildiklerini anlat!

Sen önce ‘faizcilik mesleği’ hakkında ne düşündüğünü anlat bize.

3- Tekrarlayayım: Şanlıurfa’da #seçimgüvenliği diye bir şey yoktur!

Özellikle kırsal ilçe merkezlerinde ve köylerde, seçim günü saat 15.00’ten itibaren oy kullanmaya gelmeyenler adına #AKP lehine pusulaya mühür vuruluyor.

4- Şayet sandık sorumlularından herhangi biri, bu usulsüz oy kullanımına itiraz edecek olursa, anından tehdit ediliyor. Maalesef sandığı korumakla görevli güvenlik güçleri de bu duruma seyirci kalıyor. Bu yöntemle her kullanılmayan oy, mevcut iktidarın hanesine yazılıyor.

5- Bazı köylerde ise ‘açık oy’ kullandırma yöntemiyle seçmenler, AKP’ye oy vermek mecburiyetinde bırakılıyor. Köy, mahalle muhtarlarını tekrar uyarıyoruz. Sakın yanlışa ortak olmayın!

HABERLER  Şanlıurfa'da şehir Hastanesi'ne start verildi

6-AKP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ‘yanında’ duran, AKP’li gibi davranan, 6’lı Masa’daki muhalefet partisi liderlerine ağır hakaret eden muhtar örneğini de bu çerçevede verdik.

7-Kamu görevlisi” sıfatı taşıyan ilgili muhtar, bizim paylaşımımızın ardından söz konusu hakaret mesajını silmiş. Kamuoyuyla paylaştığımız hakaretiyle ilgili muhtardan zaten şikayetçi olacağız. Öyle mesaj silmekle kendisini temize çıkaramaz.

8- Bu arada AKP’li İbrahim Halil Yıldız, TBMM’de ’de yasama ve denetim faaliyetleri SIFIR olan, ilk imza sahibi olduğu kanun teklifi bulunmayan, soru önergesi olmayan, ilk imzacı olarak Meclis araştırması, Meclis soruşturması önergesi vermeyen,

9- Genel Kurul’da ve komisyonlarda Ant İçme ve 2 sataşmaya mecburi cevap dışında söz almayan bir milletvekili!”

YILDIZ’DAN TANAL’A: SENİN GİBİ ŞOVMEN BİR SİYASETÇİ DEĞİLİM!

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, hakkında iddialarda bulunan Mahmut Tanal’a yanıt geldi.

Şanlıurfa’nın kırsal bölgelerinde seçim güvenliğinin olmadığını kaydeden Tanal’ın paylaşımına yine sosyal medyadan yanıt veren Yıldız, “Baskı ve tehditle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’da siz, HDP ve PKK’dan başka oy çalan yok. Seçim haftası gece yarıları köyleri ve aileleri nasıl tehdit ettiğinizi çok iyi biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Daha sonra paylaşımlarını sürdüren Yıldız, “Mahmut Tanal senin gibi şovmen bir siyasetçi değilim aksine vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm bulmaya çalışan, ülkeme ve Şanlıurfama hizmet eden bir siyasetçiyim. Mahmut Tanal; söz konusu muhtarın sayısız fotoğrafı varken neden benimle olan fotoğrafını paylaştın? Hiç kimseyle oy için kavga etmedim aksine senin gibi provokatörlerin ve PKK’lı ortaklarınızın bir saldırısıydı. Ayrıca tefecilikten nefret eden biriyim” açıklamasında bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.