enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3346
EURO
35,1645
ALTIN
2.241,82
BIST
8.717,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
17°C
Şanlıurfa
17°C
Az Bulutlu
Çarşamba Gök Gürültülü
13°C
Perşembe Az Bulutlu
15°C
Cuma Az Bulutlu
14°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
14°C

Şanlıurfa Tabip Odası’ndan Ankara’daki mitinge çağrı!

Şanlıurfa Tabip Odası’ndan Ankara’daki mitinge çağrı!

Şanlıurfa Tabip Odası’ndan Ankara’daki mitinge çağrı!
18.05.2022 16:13
0
A+
A-

Şanlıurfa Tabipler Odası, 29 Mayıs’ta Ankara’da yapılacak ‘Emek bizim, söz bizim, sağlık hepimizin’ mitingine basın açıklamasıyla çağrıda bulundu.

Şanlıurfa Tabipler Odası, 29 Mayıs’ta Ankara’da yapılacak olan miting için basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması, Şanlıurfa Tabipler Odası Eğitim Salonunda gerçekleşti.

Şanlıurfa Tabipler Odası Başkanı Ezel Bulut yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Sağlık sisteminde yaşananlar artık alarm vermekte, kriz günbegün derinleşmektedir. Hastane kapısında kuyruk dönemi bitti diyenler; üç aydan önce randevu alınamadığını ve artık kuyrukların telefon başındaki sanal kuyruklara dönüştüğünü gayet iyi bilmektedir. Muayene olacaklar, ameliyat sırası bekleyenler ya evlerinde kaderine ya da özel hastanelerin insafına mahkûm edilmektedir.

Salgın dönemi boyunca ertelenen sağlık hizmetlerinin yaratacağı tıkanıklıklar konusunda uyarılarımız görmezden gelinmiş; kanserle ilgili öngörülerimiz ne yazık ki daha çok başvuru, gecikmiş tanı ve tedaviler olarak yaşanmıştır. Sağlıkta devrim yarattık diye övünenler, aylar sonrasında anca randevu alabilen yurttaşlara ise 5 dakikada muayeneyi reva görmüştür.

Koruyucu sağlık hizmetlerini yok sayan, daha çok harcama yapılması için sağlık talebini kışkırtan ve sağlığı piyasalaştıran anlayış; hastalık üreten, toplumu yok sayan sağlık politikaları ile daha çok hastalanmış toplum ve daha çok tükenmiş hekim kitlesi yaratmıştır.

Sağlık sisteminin içinde bulunduğu durum hem hekimler, diş hekimleri ve diğer sağlık çalışanlarının sağlıklarını hem de halkın sağlığını tehdit eder boyutlara varmıştır.

11-14 Nisan 2022 tarihleri arasında yapılan ve 1674 hekimin katıldığı ankete göre hekimlerin yaklaşık dörtte üçü çalışma şartlarının yoğunluğu nedeniyle hastalarıyla yeteri kadar ilgilenemediğini düşünüyor.

Aktif çalışan hekimlerin yaklaşık yarısı, emekli hekimlerin yarıdan çoğu aylık ücretinin tamamını harcasa da geçim zorluğu yaşıyor.

HABERLER  Haliliye’de Enderun Teravihi geleneği yaşatılacak

Bu ülkenin insanlarının sağlığını, sırtında taşıyan emektar bir meslek grubu olarak, sorunlarımızı dile getirmek ve çözüm üretilmesini sağlamak için yılmadan çalışacağız. Sesimizi duyurmak, hak ettiklerimize ulaşmak için tüm sağlık meslek örgütleri ve emekçilerini, 29 Mayıs’ta Ankara’da yapılacak ‘Emek Bizim, Söz Bizim, Sağlık Hepimizin’ mitinginde buluşmaya çağırıyoruz”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.