enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3640
EURO
34,9533
ALTIN
2.325,55
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C

Anketler sonucu…

Anketler sonucu…

Anketler sonucu…
19.05.2022 10:44
0
A+
A-

Daha önce CHP’nin Şanlıurfa’daki etkisinin ciddi oranda arttığını söyleyen Gazeteci Yazar Barış Pehlivan, yapılan bir anketi kaleme aldı ve “Urfa’da AK Parti’ye oy vermiş her 100 seçmenden yaklaşık 15’inin iktidar partisinden uzaklaştığı sonucu çıktı” dedi.

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, Diyarbakır merkezli araştırma şirketi Rawest’in mart ayında yaptığı anket sonuçlarını köşesinde paylaştı. Sonuçlarda Urfa detayı da yer alıyordu.

Daha önceki yazısında Cumhuriyet Halk Partisi’nin Şanlıurfa’daki etkisinin ciddi oranda arttığını yazmış, Doğu’da rüzgârın ana muhalefet partisinin lehinde estiğini dile getirmişti. Gazeteci-Yazar Pehlivan bu kez de “Doğu seçmeni ezberi bozacak mı?” başlıklı bir köşe yazısı kaleme aldı. Yazısında Rawest’in mart ayında yaptığı anket sonuçlarını paylaşan Gazeteci-Yazar Pehlivan Urfa detayına yer verdi. Buna göre Urfa’da seçmenin iktidar partisinden uzaklaştığı iddia edildi. 

İşte yazıda yer alan Urfa detayı:

“Urfa’da ‘bu pazar seçim olsa’ sorusuna yanıt verilmişti. İşte o araştırmadan öne çıkan tablo şuydu:

– AKP’ye daha önce oy vermiş her 100 seçmenden yaklaşık 15’i iktidar partisinden uzaklaştı. Bu seçmenlerden altı kişi kararsız ve boykot pozisyonuna çekildi. Diğerleri ise CHP, DEVA, Gelecek ve HDP’ye yöneldi. 

– Kararsızlar dağıtılıp 2018 seçimleriyle karşılaştırınca, AKP’nin oy kaybı daha net görülüyordu. İktidar partisi yüzde 52.8’den 45.3’e geriledi. HDP’nin oyu ise yüzde 29.3’ten 26’ya düştü. MHP’ye gelince, parti yüzde 9.2’den 7.1’e gerilemiş, yani Urfa’daki oylarının yüzde 23’ünü kaybetmişe benziyordu. “

HABERLER  Tarihi handaki görüntüler tepki çekmişti: Ceza miktarını encümen belirleyecek!
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.