enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3638
EURO
35,0383
ALTIN
2.324,23
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

Yardım bekliyor! Tek isteği akülü tekerlekli sandalye

Yardım bekliyor! Tek isteği akülü tekerlekli sandalye

Yardım bekliyor! Tek isteği akülü tekerlekli sandalye
19.05.2022 10:00
0
A+
A-

Şanlıurfa’da, Yakalandığı Şeker Hastalığı Nedeniyle Bir Bacağını Kaybeden, Diğer Bacağı Da Felçli Kalan 71 Yaşındaki Ahmet Serçek, Oğlu Ve Eşinin Yardımıyla Hayata Tutunuyor. Yüzde 67 Engelli Raporu Bulunan Yaşlı Adam, Yetkililerden Kendisine Uzanacak Yardımı Bekliyor. Serçek’in En Büyük Arzusu Akülü Tekerli Sandalyeye Sahip Olmak Ve Eşine Bakım Aylığı Bağlanması.

Eyyübiye – Şanlıurfa’nın Eyyübiye İlçesinde Yaşayan 71 Yaşındaki Ahmet Serçek’in Hayatı Şeker (Diyabet) Hastalığına Yakalandıktan Sonra Altüst Oldu. Ayağındaki Uyuşma Ve Ağrı Nedeniyle Hastaneye Müracaat Eden Serçek’e Şeker Hastalığı Tanısı Konuldu. Hastalığı İlerleyen Serçek Yaklaşık 9 Ay Önce Bir Ayağını Kaybetti. Serçek’in Daha Sonra Da Diğer Bacağı Felçli Kaldı. İki Gözünden De Ameliyat Olan Yaşlı Adam Görme Yetisini De Büyük Oranda Kaybetti. Tekerlekli Sandalyeye Mahkum Kalan 71 Yaşındaki Serçek, Emekli Maaşı İle Oğlunun Haftada Üç Gün Çalışarak Kazandığı Parayla Hayatını İdame Ettiriyor.

Tek İsteği Akülü Tekerlekli Sandalye

Ahmet Serçek, Yaklaşık 4 Ay Önce Sağlam Bacağının Da Felçli Kalmasıyla Eşinin Ve Oğlunun Yardımı Olmadan Lavabo İhtiyacını Bile Karşılayamıyor. Serçek, Maddi İmkansızlıklarına Rağmen Binbir Güçlükle Aldığı Protez Bacağı Da Ayağında Yaşanan Şişlikler Nedeniyle Kullanamıyor. Yüzde 67 Engelli Raporu Bulunan Serçek’in Tek Arzusu Akülü Tekerlekli Sandalyeye Sahip Olmak Ve Eşine Bakım Aylığının Bağlanması. Yaşlı Adam, Bu Noktada Hayırseverlerin Yardımını Bekliyor.

Serçek: Oturmaktan Başka Bir Şey Yapamıyorum

Bizim Haber Ajansı’na (Biha) Konuşan Ahmet Serçek, Bacaklarının İşlevsiz Olmasından Dolayı Oturmak Dışında Hiçbir Şey Yapamadığını Söyledi.

“Sabahtan Akşama Kadar Evin Önünde Oturuyorum. Onun Dışında Hiçbir Şey Yapamıyorum” Diyen Serçek, Birçok Hastalığı Bulunduğunu Kaydetti. Serçek, “Her İki Gözümden De Ameliyat Olduğum İçin Fazla Göremiyorum. 9 Ay Önce Bacağım Kesildi. Bacağım Kesildikten Sonra Fazla Yürüyemedim. Diğer Ayağım Da Felç Oldu. Kesik Olana İse Protez Ayak Yaptırmıştım. Ayağım Şişmeye Başlayınca Protez Ayağı Çıkarmak Zorunda Kaldım. Emekli Maaşım Da Geçinmeye Yetmiyor” Dedi.

HABERLER  Siverek’te mercimek hasadına başlandı

5 Çocuğu Bulunduğunu Söyleyen Serçek, “Çocuklarımdan Sadece Biri Benim Yanımda. Askerliğini Yapmış, Sebze Pazarında Çalışıyor. O Da 3 Gün Çalışıyor, 4 Gün Evde, Çalışmıyor. Bir De Hanımım Var Yanımda, O Da Vefat Eden Oğluma Böbreğini Verdi. O Oğlum Da Vefat Edeli 4 Ay Oldu. Eşi Ve Çocukları Yanımızda Kalıyor. Bir Yaşlı Maaşı Alıyorum O Da Hiçbir Şeye Yetmiyor. Elektrik, Su Vs. Derken 2-3 Günde Bitiyor” Diye Konuştu.

“Tekerlekli Sandalyem Olursa Hayata Yeniden Bağlanırım”

“Lavabo İhtiyacımı Eşim Ve Çocuğumun Yardımıyla Karşılıyorum” Diyen Serçek,“Ben Artık Canımdan Vazgeçmiş Durumdayım. Yetkililerden Tekerlekli Sandalye İstiyorum. En Azından Çıkar Dolaşır, İhtiyaçlarımı Karşılarım. Hayata Yeniden Bağlanırım” İfadelerini Kullandı.

“Eyyübiye Belediyesi Söz Verdi Ama Daha Gatirmedi”

Yetkililerden Destek Görmediklerini Belirten Serçek, Akülü Tekerlekli Sandalye Sözü Verdiğini Belirttiği Eyyübiye Belediyesi’nin Vaadini Dört Gözle Yerine Getirmesini Bekliyor. Serçek, “Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş Buraya Kadar Geldi Sağ Olsun. Halimi Gördü. Bana Akülü Araba Getireceğini Söyledi. Dört Gözle Bekliyorum” Dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.