enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4996
EURO
34,5576
ALTIN
2.498,20
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
28°C
Şanlıurfa
28°C
Açık
Çarşamba Açık
30°C
Perşembe Açık
27°C
Cuma Az Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
26°C

 Adalet Nöbeti’ni sürdüren Şenyaşar ailesine İstanbul’da ödül verildi

Adalet Nöbeti’ni sürdüren Şenyaşar ailesine İstanbul’da ödül verildi.

 Adalet Nöbeti’ni sürdüren Şenyaşar ailesine İstanbul’da ödül verildi
24.05.2022 18:32
0
A+
A-

Şanlıurfa Adliyesi önünde 440 günden fazla Adalet Nöbeti’ni sürdüren Şenyaşar ailesine İstanbul’da ödül verildi.

İstanbul Tabip Odası tarafından Diş Hekimi Sevinç Özgüner anısına düzenlediği ‘İnsan Hakları, Barış ve Demokrasi Ödül ve Anma Töreni’ düzenlendi. Törende “İnsan Hakları, Barış ve Demokrasi Ödülü” Suruçlu Şenyaşar Ailesi ve Boğaziçi Direnişi’ne verildi.

“ÖDÜLÜ ŞENYAŞAR AİLESİNE VERMEKTEN ONUR DUYUYORUZ”

Törende Şenyaşar ailesinin yanında oldukları ifade edildi ve “Emine Şenyaşar adalet direnişinin en önemli öğesi. Bütün hastalıklarına rağmen devletin soğuk adalet saraylarında adalet arayışından vazgeçmiyor. Mücadelesi ve direnişi ile her birimize direnme gücü veren Emine Şenyaşar şahsında bu ödülü Şenyaşar ailesine vermekten onur duyuyoruz. Bu adalet mücadelesinde yanlarında olduğumuzu, yalnız olmadıklarını bilmelerini istiyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Konuşmaların ardından Emine Şenyaşar’a ödülü, Türk Tabipler Birliği Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı tarafından verildi. 

EMİNE ŞENYAŞAR: ADALET İSTİYORUM

Ödülünü aldıktan sonra bir konuşma yapan Emine Şenyaşar “Bize büyük bir zulüm uygulandı. Oğlumu hapisten çıkarsınlar. Oğlum hapisten çıkana kadar adliye önünden gitmeyeceğim. Bir ölümüm varsa o da adliye önünde olsun. Adalet istiyorum” dedi.

NE YAŞANMIŞTI?

2018 yılında yapılacak seçimler öncesinde Suruç ilçesinde Şenyaşar ailesi ile AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın akrabaları arasında çıkan kavgada, Şenyaşar ailesinden 3 kişi, Yıldız ailesinden de 1 kişi olmak üzere toplamda 4 kişi hayatını kaybetmişti. Daha sonra görülen mahkemede, olayın faillerinden Fadıl Şenyaşar 37 yıl 9 ay ve Enver Yıldız ise 18 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

HABERLER  Siverek’te trafik kazası: 5 yaralı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.