enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
37°C
Şanlıurfa
37°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
36°C
Pazar Az Bulutlu
37°C
Pazartesi Açık
37°C
Salı Açık
35°C

Doç. Dr. Şerif Kurtuluş uluslararası seminerde konuştu

Doç. Dr. Şerif Kurtuluş uluslararası seminerde konuştu

Doç. Dr. Şerif Kurtuluş uluslararası seminerde konuştu
25.05.2022 07:38
0
A+
A-

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şerif Kurtuluş, Arabian Gulf University ile ortaklaşa düzenlenen “Liderlik, İş birliği ve Takım Çalıştayı” adlı uluslararası seminerde doktor adaylarına tecrübelerini aktardı.

Harran Üniversitesi ve Arabian Gulf University’nin ortaklaşa düzenlediği programda sunum yapan Doç. Dr. Şerif Kurtuluş, tıp öğrencilerine aydınlatılmış onam, kötü haber verme, üst – ast ilişkileri ve sağlık alanında farklı birimlerde olası durumlarda öfke kontrolü ile ilgili tecrübelerini aktardı.

Doç. Dr. Kurtuluş, tıp eğitiminin hedeflerinden biri de bilgili olmanın yanında “ilgili ve iletişime açık” doktorlar yetiştirmek olduğunu anlattı.

Tıp eğitiminin ilk üç yılında temel tıbbi becerileri, tıbbi beceri laboratuvarında maketler üzerinde uygulamalı eğitimler verildiğini belirten Doç. Dr. Kurtuluş, “Dördüncü ve beşinci sınıf stajlarında ise simüle hasta salonlarında çeşitli hasta senaryoları üzerinde çok boyutlu düşünme ve çözüm üretme becerisi veriliyor. Üçüncü sınıftaki öğrencilere klinik stajlara başlamadan önce ‘Sağlıkta İletişim’ dersi veriliyor” dedi.

Kurtuluş, derste atölye çalışmaları, eğitici filmler, gözlem, aktarım ve interaktif oyunlar tasarlanarak uyguladıklarını, uygulamanın her basamağında öğrenciler ile değerlendirme ve etkileşim imkânı bulduklarını aktardı.

Tıpta drama eğitimini göğüs hastalıkları staj eğitiminde de kullandıklarını ifade eden Doç. Dr Kurtuluş, solunum acilleri konusunu öğrencilerin teorik olarak kendilerinin çalıştığını ders esnasında ise drama ile hasta senaryoları ve hasta yönetimi şeklinde öğrenim sürecini pekiştirdiklerini belirtti. 

Kurtuluş, “Intern doktorlara (ön hekim) yönelik hasta yönetimi seminerleri ile bilgilendirme, aydınlatılmış onam ve kötü haber verme gibi eğitimler veriliyor. Hasta, sağlık çalışanları ve hastane idaresi ile iletişimde işleniyor. Tıp eğitiminin hedeflerden biri de bilgili olmanın yanında ‘ilgili ve iletişime açık’ doktorlar yetiştirmektir” ifadelerini kullandı.

HABERLER  Anadolu Üniversitesi yeni öğrencilerini kayıt sürecinde de yalnız bırakmıyor
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.