enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3264
EURO
35,0746
ALTIN
2.300,17
BIST
8.994,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Az Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Darbe, millet iradesinin bir zümre tarafından gasp edilmesidir

Darbe, millet iradesinin bir zümre tarafından gasp edilmesidir

Darbe, millet iradesinin bir zümre tarafından gasp edilmesidir
27.05.2022 14:11
0
A+
A-

Memur -Sen ve Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı İbrahim Coşkun, 27 Mayıs 1960 yıl dönümünde açıklamada bulundu. Coşkun, “Darbenin acımasızlığını anlatmak için merhum Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarına yapılan işkenceleri hatırlatmak yeterdir” ifadesini kullandı.

Memur –Sen ve Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı İbrahim Coşkun, 27 Mayıs 1960 askeri darbenin yıl dönümüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Coşkun yaptığı açıklamada, “Darbe, millet iradesinin bir zümre tarafından gasp edilmesidir. Milli iradeyi ve siyasi aktörleri yok etmeyi amaçlayan 27 Mayıs cuntası ülkemize, devlet yönetimine ve aziz milletimize karşı her tür acımasızlığın sergilendiği bir darbedir. Darbenin acımasızlığını anlatmak için merhum Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarına yapılan işkenceleri hatırlatmak yeterdir.

Menderes ve arkadaşlarının vücudunda sigara söndürme de dâhil her tür işkence uygulanmıştır. Bu insanlık dışı uygulamalar, tahammül sınırlarını aşınca Menderes ve bazı arkadaşları intihar girişiminde bile bulunmuştur. Ve hatta İçişleri Bakanı Namık Gedik intihar ederek darbenin ilk kurbanı olmuştur. Sonuçta darbecilerin emirlerini yerine getiren bir mahkemenin göstermelik yargılamasıyla da Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan idam edilmiştir.

Menderes ve arkadaşlarını ölümsüzlüğe taşıyan tarih, idam karalarına imza atanları ise karanlık sayfalarına gömmüştür. Unutmamalıyız ki, 27 Mayıs’ın ortaya çıkarmış olduğu gelenek, başta milli irade olmak üzere siyaset kurumu üzerinde hep bir tehdit unsuru ola gelmiştir.

Nitekim 27 Mayıs’ı, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat ve son olarak 15 Temmuz izlemiştir. Siyasi iradeyi merhum Adnan Menderes’in akıbetiyle zaman zaman tehdit edenlere bugün de şahitlik ediyoruz. Benzer tehditlerin 15 Temmuz hain kalkışma öncesi çok sık yapıldığını hatırlıyoruz. Darbeye kalkışanların 15 Temmuz’daki acımasızlıklarını ve zalimliklerini de akıbetlerini de hatırlıyor ve hatırlatıyoruz” ifadeleri kullandı.

HABERLER  Şanlıurfa’da trafik kazası: 3 yaralı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.