enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5976
EURO
34,7516
ALTIN
2.491,67
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
27°C
Şanlıurfa
27°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C

Şanlıurfa’da spor ve kadın zirvesi

Şanlıurfa’da spor ve kadın zirvesi

Şanlıurfa’da spor ve kadın zirvesi
27.05.2022 12:28
0
A+
A-

Şanlıurfa’da Gençlik ve Spor Bakanlığının katkılarıyla 4. Ulusal Spor ve Kadın Zirvesi yapıldı.

Şanlıurfa 4. Ulusal Spor ve Kadın Zirvesi’ne ev sahipliği yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanlığının katkıları ve Marmara Üniversitesi Ekonomik ve Sosyal Alanda Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezinin (ESKAR) organizasyonuyla 4. Ulusal Spor ve Kadın Zirvesi Şanlıurfa’da özel bir otelde yapıldı.

Etkinliğe Şanlıurfa Vali Yardımcısı Yasin Akgül, Şanlıurfa Gençlik Spor İl Müdürü Halil Eren, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Prof. Dr. Fatma Ayanoğlu, Prof. Dr. Nihat Gültekin Anadolu Ajansı Spor Haberleri Yayın Yönetmeni Ersin Şiyhan, TRT Spor Yorumcusu Fatih Doğan, Milli Para Tekvando Oyuncusu Avrupa ve Dünya Şampiyonu Şeyma Nur Talu, Yarış Takımı Koordinatör Elif Tanca, Kadın A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör Kırağası Paralimpik Milli Yelkenci Dünya Şampiyonu/ Rekortmen Miray Ulaş katıldı.

AYANOĞLU: SPORCULAR BİZİM MOTİVASYON KAYNAĞIMIZ

Zirvede açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Fatma Ayanoğlu, zirvenin düzenlenmesinde emeği olanlara teşekkür ettiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Burada bizimle birlikte olan genç sporcu başarılı olan sporcu arkadaşlarımız var. Bu projede asıl amacımız burada şampiyon olmuş, adını dünyaya duyurmuş sporcularımızla sizleri bir araya getirmek ve motivasyon kaynağı oluşturmak. Biz bu yola çıkarken iki amaçla düşündük. Birincisi zirve, ikincisi çalıştay. Bir de işin akademik boyutu olsun istedik, şu an aramızda yaklaşık 7 üniversiteden akademisyen arkadaşlarımız var.”

GÜLTEKİN: ZİRVENİN ESAS ÖZNESİ ‘KADINLARIMIZ’DIR 

Gençlik Spor Bakanlığı Bakan Danışmanı ve Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat Gültekin ise sporda kadınların önemini vurgulayarak,“Zirvenin esas öznesi kadınlarımızdır” dedi. Gültekin, “Son yıllarda istediğimiz gibi düzeyde olmasa da kadınların farklı alanlarda farklı şekilde başarılı görmek bizi mutlu etti. Bizim hepimizin görevi başarılı hikayelerimizi daha da arttırmak. Kadınlarımız hayatımızın her alanında olduğu gibi sporda da destek sunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

HABERLER  Karaköprü Ak Parti, Yatırımları Broşür Dağıtarak Anlatıyor

Açılış konuşmalarının ardından aralarında kadın sporcuların da bulunduğu panelistler katılımcıların sorularını yanıtladı.

Zirve, plaket takdim edilmesi ve fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.