enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3744
EURO
34,9769
ALTIN
2.326,12
BIST
9.067,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Şanlıurfa’da sağlık personelin NRP eğitimi başlandı

Şanlıurfa’da sağlık personelin NRP eğitimi başlandı

Şanlıurfa’da sağlık personelin NRP eğitimi başlandı
31.05.2022 10:51
0
A+
A-

30-31 Mayıs 1 Haziran 2022 tarihlerinde Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı toplantı salonlarında, Yenidoğan Canlandırması (NRP) eğitimine başlandı.

Eğitime kamu, özel ve üniversite hastanesinde ve doğum yapılan sağlık kuruluşlarında görev yapan hekim, ebe, hemşire ve diğer sağlık personelleri katıldı.

 İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm, “Yenidoğan Restorasyon Programı Sağlık Bakanlığının resmi olarak 1998’den beri uyguladı ve muhtemelen en düzenli eğitim programıdır.

Yenidoğan Restorasyon Programları bizim bebek ölümleri ile mücadelemizde, bebek ölümleri azaltma adına ciddi katkılar sunacaktır. Bu programlara katılım sağlamak bebek ölümleri açısından daha anlamlı kılacaktır. Her dokunduğumuz çocukla hukukumuz başlıyor, onlara olabildiğince yardımcı olmak zorundayız.

Özellikle de bu programının kurucularının yıllarca emek vermiş Türkiye’nin değişik ve güzide üniversitelerinden Otör hocalarımızın aramızda olması programı ayrı bir kalite katıyor” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin farklı üniversitelerinden eğitime; Doç. Dr. İlker Günay, Prof. Dr. Özlem Bekem, Prof. Dr. İnci Kara, Prof. Dr. Serdar Cömert, Doç. Dr. Şerife Oğuz, Uzm. Dr. Beyza Özcan, Dr. Ufuk Bayraktar., Dr. Canan Doğan, Ebe Aynur Turhan, Erkan Haydaroğlu, Hemşire Aslı Soğancı ve Ebe Hatice Aydın eğitimci olarak katıldı.

Açılış programından sonra eğitimciler gruplar halinde uygulamalı olarak katılımcılara beş günlük NRP eğitimine başlanmış oldu.

HABERLER  Kovid-19 vakaları 46 ilde arttı, 34 ilde azaldı, 1 ilde değişmedi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.