enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3535
EURO
35,1812
ALTIN
2.324,98
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

İzolların davasında 2 tahliye

İzolların davasında 2 tahliye

İzolların davasında 2 tahliye
01.06.2022 14:48
0
A+
A-

Siverek’te 4’ü İzol ailesinden toplamda 6 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırının Aksaray 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 11. duruşmasında karar çıkmadı. 5 Ekim’e ertelenen davanın bugünkü duruşmasında tutuklu olarak yargılanan Serhat Ferman İzol ve Mehmet Metin İzol için tahliye kararı verildi.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Çeltik Mahallesinde, 15 Haziran 2019’da iddiaya göre İzol ailesine mensup kişiler arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden başlayan tartışmanın ardından silahlı saldırı sonucu Zozan İzol (42), Mustafa Serdar İzol (24), Meral İzol (42) ve Hakkı İzol (49) hayatını kaybetmiş, Rıdvan Buluş (30) ve Serdar Delen (31) de yaralıları taşıyan otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.  Ayrıca Yusuf Rojhat İzol, Cihan İzol, Serhat Ferman İzol, Cemal İzol ve Mehmet Metin İzol de yaralanmıştı.

Siverek Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma sonunda, eski milletvekili Zülfükar İzol’un oğlu Mehmet Fatih İzol, kardeşleri Bülent İzol, Servet İzol, Cemal İzol ve Cihan İzol ile Mehmet Metin İzol, Mustafa Serdar İzol, Serhat Ferman İzol, Müslüm Abuz, Ferhat Tulay ve Yusuf Rojhatİzol hakkında iddianame hazırlanmıştı. İddianamede, 11 tutuklu sanık hakkında, silahlı kavgada ölen dört kişiye yönelik ‘tasarlayarak öldürme’ suçundan dörder kez ağırlaştırılmış müebbet, yaralanan beş kişiye yönelik de ‘tasarlayarak öldürmeye teşebbüs’ suçundan 83’er yıldan 128´er yıla kadar hapis cezası istendi. ‘Cinayeti azmettirmekle’ suçlanan eski milletvekili Zülfükar İzol hakkında ise ‘takipsizlik’ kararı verilmişti.

Olaya ilişkin açılan ve Aksaray 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davanın 11’inci duruşması görüldü.

DURUŞMA 5 EKİM’E ERTELENDİ

Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada tutuklu sanıklar Serhat Ferman İzol ve Mehmet Metin İzol için tahliye kararı verildi.

Daha önce talep edilen Adli Tıp Kurumu (ATK) raporlarının eksik olması nedeniyle duruşmada karar çıkmadı.

HABERLER  FETÖ'ye yönelik Şanlıurfa dahil 77 ilde eş zamanlı operasyon: 611 gözaltı

Duruşma 5 Ekim’e ertelendi.

Davada 5’i firari 11 kişi, tasarlayarak öldürme” ve “tasarlayarak öldürmeye teşebbüs” suçlamalarıyla yargılanıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.