enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
25°C
Şanlıurfa
25°C
Açık
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
32°C

Urfa’dan çağrı: Selamet yurdu, azap yurduna dönüşmesin!

Urfa’dan çağrı: Selamet yurdu, azap yurduna dönüşmesin!

Urfa’dan çağrı: Selamet yurdu, azap yurduna dönüşmesin!
01.06.2022 20:06
0
A+
A-

Gaziantep’te yaşanan ırkçı saldırıyı kınayan Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Platformu “Savaştan kaçan insanlara selamet yurdu olan ülkemizi azap yurduna dönüştürmeye kimsenin hakkı yoktur” diyerek vatandaşları sağduyulu olmaya davet etti.

 Gaziantep’te yaşayan Suriye uyruklu yaşlı birinin, kentteki bir ‘çocuk hırsızına benzetildiği için’ tekmeli saldırıya uğraması Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Platformu’nca kınandı.

Konuya dair yazılı basın açıklaması yapan Platform, “Yeryüzü evimiz, insanlar kardeşimizdir.  Son zamanlarda özellikle bazı çevreler tarafından Suriyeli sığınmacılara karşı nefret söylemi geliştirilerek toplumsal kaos çıkarılmaya çalışılmaktadır. Bir tür toplum mühendisliği ile toplumun sinir uçları kaşınmakta sığınmacılar üzerinden nefret ve ırkçılık furyası estirilmek istenmektedir” diyerek mazlumlara yönelen her türlü ırkçı, ayrımcı tutum ve davranışı lanetlediklerini ifade etti. 

Açıklamada yetkililer göreve davet edilirken, vatandaşlara da şu sözlerle sağduyu çağrısı yapıldı:

“Savaştan kaçan insanlara selamet yurdu olan ülkemizi azap yurduna dönüştürmeye kimsenin hakkı yoktur. İnancımız ve kadim değerlerimize göre mazlumun kimliği sorulmaz , zulümden kaçanlara yardım etmek en temel insani değerdir. 11 yıldan fazladır bu kadim değerleri en güzel şekliyle icra eden necip milletimizin erdemli duruşu her türlü takdire şayandır. Söz konusu emeğin korunması adına insanların onur ve haklarının muhafazası için yetkilileri göreve davet ediyoruz. Gerek Türkiye yasaları ve gerekse uluslararası yasalarla teminat altına alınan insan haklarının korunması barış içinde yaşamanın ön şartıdır. Sığınmacılar ya yaratılışta eşimiz, ya dinde kardeşimizdir. Elbette ki yaşanan birtakım sorunlar olabilir. Ancak bunun yegane muhatabı kamu kurumlarıdır. Hiç kimse kendini mahkeme yerine koymamalıdır.

Son olarak sığınmacılar üzerinden devşirilmeye çalışılan kaos ve çatışma planlarına karşı halkımızı sağduyulu davranmaya, merhamet, dayanışma ve yardımlaşma dolu kadim Anadolu mirasını korumaya davet ediyoruz.” 

HABERLER  Viranşehir’de OSB yolu genişliyor
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.