enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,6078
EURO
34,8089
ALTIN
2.494,00
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
27°C
Şanlıurfa
27°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C

Haliliye’de mahallelinin korkulu rüyası oldular

Haliliye’de mahallelinin korkulu rüyası oldular

Haliliye’de mahallelinin korkulu rüyası oldular
05.06.2022 15:14
0
A+
A-

Haliliye’de bir mahallede bina aralarını mesken edinen uyuşturucu madde bağımlıları mahalleliyi isyan ettirdi. Madde bağımlıları yüzünden çocuklarını dışarı çıkartamadıklarını belirten mahalle sakinleri yetkililerden yardım bekliyor.

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Bahçelievler Mahallesinde halk ve esnaf, sokak aralarını mesken edinen uyuşturucu madde bağımlılarına isyan etti. Uyuşturucu bağımlıları yüzünden akşam sokağa dahi çıkmaktan korktuklarını belirten mahalleli, yetkililerin bir an önce çözüm bulmasını bekliyor.

Şanlıurfa’nın en işlek ve merkezi caddelerinden biri haline gelen Bahçelievler’de yaşananlar esnaf ve mahalle sakinlerini çileden çıkardı. Mahalle sakinleri ne yaptılarsa madde bağımlılarının binaların arasındaki boş alandan uzaklaştıramadı.

Her gün yaşanan hırsızlık olaylarından madde bağımlılarının binalarını mesken tutmasına kadar birçok olumsuzluktan dert yanan mahalle sakinleri, şunları kaydetti:

 “Uyuşturucu kullanıcılarının mekanı haline gelen mahallemizde değil çocuklarımız biz dahi binadan çıkmaya korkuyoruz. Bina içerisinde bulunan kabloları söküp paraya çeviriyorlar. Buradan alınan parayla uyuşturucu madde alıp kullanıyorlar. Korkumuz şu, bir gün para bulamazlarsa kapımızı çalıp haraç alır gibi bizden para isteyecekler. İş bu noktaya gelirse canımızı ve namusumuzu korumak için işin farklı noktalara uzanacağından korkuyoruz.”

MAHALLELİ BİR AN ÖNCE ÇÖZÜM İSTİYOR

Yetkililerin daha fazla geç kalınmadan bir an önce harekete geçmesini isteyen mahalleli, “Şanlıurfa’da binlerce polis var. Yetkililerden bu noktalarda güvenlik güçlerinin belirli periyotlarla bina içlerini kontrol etmelerini istiyoruz, sadece sokakta devriye atmalarını istemiyoruz. Özellikle bu mahallede kimlik denetimi yapmalarını ve bu bölgelerde görevli bekçi ve polis sayısının artmasını talep ediyoruz. İnşallah canımıza tak eden bu sorun esnaf ve bina sakilerinden birinin canına, malına ve namusuna bir şey olmadan çözüme kavuşur” değerlendirmesinde bulundu.

HABERLER  Ceylanpınar'da genç kadın intihar etti
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.