enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5230
EURO
34,8079
ALTIN
2.434,34
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
33°C
Cuma Az Bulutlu
33°C
Cumartesi Açık
34°C
Pazar Çok Bulutlu
32°C

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan: “Urfa tarım ve turizmde adını sıkça söz ettirecek”

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan: “Urfa tarım ve turizmde adını sıkça söz ettirecek”
06.06.2022 11:05
0
A+
A-

Şanlıurfa Valisi Ayhan, “Görevimin başında 3 haftadır mesaimdeyim. İzlenimim şu; Şanlıurfa tarımda ve turizmde gerçekten bir marka şehir olma yolunda adını sıkça söz ettirecek” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Güneydoğu Anadolu Bölgesi (GAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının desteğiyle 2022 yılında Şanlıurfa’da uygulanacak olan toplam 23,6 milyon TL bütçeli 9 projeye ilişkin protokol imza töreni düzenlendi.

GAP İdaresi Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleşen törene, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mehmet Açıkgöz, Vali Yardımcısı Haliliye Kaymakamı Metin Esen, ilçe belediye başkan yardımcıları ve kamu kurum müdürleri katıldı.

Şanlıurfa Valiliği ile GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı arasında imzalanan çerçeve protokolü kapsamında şu projeler hayata geçirilecek:

Karahantepe Ziyaretçi Karşılama Merkezi, Mezopotamya Jeopark, GAP ile Suya Değer, Fıstık Ağaçlarında Ani Kuruma Sebeplerinin Çözümü ve Uygulamaya Aktarılması, Şanlıurfa Sade Yağı Dünyaya Açılıyor, AgroPV Pilot Tesis Kurulumu,  Karacadağ Yeşil Havza, Karaali ve Tuzluca Mahallelerinde Jeotermal Modern Seracılığın Yaygınlaştırılması ile Üretim Kapasitesinin ve Tarımsal Üretiminin Artırılması, Takoran Vadisinin Turizme Kazandırılması.

Projeler sayesinde bölgenin potansiyeli değerlendirilerek rekabet gücünü artıracak tarımdan kırsal kalkınmaya, yenilenebilir enerjiden organik tarıma, sanayiden turizme ve sosyal altyapıya kadar birçok alanda GAP Bölgesinin kalkınmasına katkı sunulması hedefleniyor.

AYHAN: URFA’YA BAHARI MÜJDELER

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, imza töreni öncesi yaptığı açıklamada, Şanlıurfa’nın ülkenin en önemli tarım ve turizm merkezlerinden biri olduğunu hatırlattı. Urfa’nın adını projelerle dünyaya duyuracaklarını kaydeden Ayhan, “Görevimin başında 3 haftadır mesaimdeyim. İzlenimim şu; Şanlıurfa tarımda ve turizmde gerçekten bir marka şehir olma yolunda adını sıkça söz ettirecek” dedi.

Vali Ayhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Devletimizi temsil ettiğimiz memleketimizin bu bereketli coğrafyasında bereketli işlere imza atmaya devam edeceğiz. Şunu özellikle söylemek istiyorum; Urfa bundan sonra adını sürekli projelerle duyuracaktır. Bugün GAP İdaresi ile imzalayacağımız projeler şifa olur. Rahmetli Erbakan Hoca’nın bir sözü var, ‘Bir çiçekle bahar gelmez ama her çiçek baharın müjdecisidir’ bu projeler de inşallah tarım, turizm ve her alanda Urfa’mıza baharı müjdeler.”

HABERLER  Şanlıurfa’da Zabıtadan zincir marketlere bilgilendirme

 “URFA’NIN MARKALARINI DÜNYAYA SUNACAĞIZ”

Şanlıurfa’nın birçok alanda geliştiğini ve daha da gelişmeye çok açık bir şehir olduğunu ifade eden Vali Ayhan, açıklamasına şöyle devam etti:

“Var olan bu potansiyeli en üst mertebeye intikal ettirmek için her birimizin çaba göstermesi gerekmektedir. Dünyanın her yerinde bu böyledir, bir varlığa sahip olmak yetmez. O varlığı yetiştirmek, geliştirmek ve tanıtımını yapmak gerekir. Turizm ve birçok alanda Urfa’nın markaları var. İnşallah bunları da güzel bir marketing (pazarlama) anlayışı ile dünyaya sunacağız. Örneğin Karahantepe gibi veya projelerimizden biri olan ‘Şanlıurfa sadeyağı’ dünyaya açma projesi gibi. Bunun gibi birçok değere sahibiz. Neden bunları dünyaca ünlü marka haline getirmeyelim. Neyi hayal edersek onu mümkün kılacağımızı söyleyebilirim. Tarım, turizm ve enerji projeleri alanında ajansımız 24 milyon TL değerinde 9 adet projeye 17 milyon TL üzerinde katkı sağlayacak. Para vermek yetmez iyi uygulamakta gerekir. İnşallah bu projeler şehrimize şifa olur”.

VALİ AYHAN’IN TÖRENDE DİLİ SÜRÇTÜ

Öte yandan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan’ın, GAP Bölge Kalkınma İdaresiyle projelerin protokolünü imzalarken dili sürçtü.

İmzaların atılmasından sonra projeler için “Sivas’ımıza hayırlı olsun” diyen Vali Ayhan’ı yanındakiler uyardı. Gülüşmelere neden olan dil sürçmesinin ardından Ayhan, “Sivas mı dedik? Hala unutamadık. Urfa’yı daha çok zikretmemiz lazım. Uzun süre kalınca öyle oluyor. Bilgisayar değil, format atalım. Buradan da Sivas’a selam göndermiş olalım. Şanlıurfa’mıza hayırlı olsun” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.