enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
25°C
Şanlıurfa
25°C
Açık
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C
Çarşamba Açık
32°C

Havalar ısındı, pazarda fiyatlar az da olsa düştü

Havalar ısındı, pazarda fiyatlar az da olsa düştü

Havalar ısındı, pazarda fiyatlar az da olsa düştü
07.06.2022 14:19
0
A+
A-

Şanlıurfa’da, birkaç hafta önce el yakan pazar fiyatlar havaların ısınmasıyla birlikte bir nebze de olsa düşüşe geçti. Özellikle yaz sebzelerinin tezgahları süslemesiyle fiyatlardaki düşüş etiketlere yansıdı ama vatandaşlar, sebzenin mevsimindeyken daha ucuz olması gerektiğini düşünüyor.

Şanlıurfa’da kış boyunca yüksek olan sebze ve meyve fiyatları havaların ısınmasıyla düşmeye başladı. Sebze ve meyve fiyatlarındaki son durumu Haliliye’deki semt pazarında esnafa ve halka sorduk.

Pazarda geçen haftalara göre fiyatlar daha düşük olsa da son dönemde alım gücü iyice azalan vatandaş fiyatların biraz daha düşmesi gerektiğini söyledi. Pazar esnafı ise tezgahlardaki fiyatlarda akaryakıta gelen zamların etkisi olduğu görüşünde.

BUDAK: DAHA UYGUN OLMASI LAZIM

Haftalık alışverişi için pazarın yolunu tutan Şükriye Budak, “Pazardaki ürünlerin fiyatı geçen günlere göre şimdi iyi durumda. Bütçeme göre alışverişimi yapıyorum. Bir ara çok pahalı idi, fakir fukara bir şey alamıyordu. 10 liradan aşağı bir ürün yok. Kendime göre memnunum ama vatandaşlar memnun değil. Bu zamanda daha uygun olması lazım fiyatların” dedi.

ÖZDEMİR: FİYATLARDA BEKLENEN DÜŞÜŞ YOK

Pazardaki fiyatları hala yüksek bulanlardan biri de Akın Özdemir. Mevsim sebzelerinin bile hala pahalı olduğuna vurgu yapan Özdemir, “Fiyatlar şu anda mevsimsel sebzelerde düşmeye başladı ama hala çok yüksek. Özellikle domates mevsimi fakat 10 TL’nin altına düşmemiş. Salatalık tarladan çıktıktan beri düşmüş. Fiyatlarda beklenen düşüş yok” diye konuştu.

KURT: MAZOTTAN DOLAYI ÜRÜNLER PAHALI

Pazar esnafı ise fiyatlarda mazota gelen zamların etkisi olduğunu düşünüyor. Esnaflardan İsa Kurt, ürünlerde çok da düşüş olmadığını belirterek, “Şu anda pazarda çileğin kilosu 20 TL, kiraz 18 TL, muz 15, kayısı 20 TL, kivi 10 TL, erik 15 TL ve şeftali 15 TL. Ürünlerde düşüş yok. Her gün bir lira zam geliyor. Gün geçtikçe mazottan dolayı ürünler daha da pahalı oluyor. Mazot 27 TL olmuş” ifadesini kullandı.

HABERLER  Kızılırmak'ta çocukları boğulan 2 baba belediyede işe alındı

TUMBUL: BU FİYATIN ALTINA SATAMAYIZ ÇÜNKÜ MALİYETİ YÜKSEK

Esnaf Bereket Tumbul da tezgahtaki ürünlerin fiyatını etkileyen birçok noktaya dikkati çekti. Tumbul, “Bir çuval gübre 900 TL olmuş. 120 TL’den aldığımız ürün şu anda katlanarak artmış. Buna bağlı olarak bir kilogram patlıcan 7 TL olmuş. Çok değil ki! Bizde nanenin, maydanozun destesi 1 TL. Bu fiyattın altına satamayız çünkü maliyeti yüksek. Bir kilogram poşet 25 TL olmuş” dedi.

 ESNAFTAN YETKİLİRE ÇAĞRI

Esnaf Fehmi Öbek de fiyatların halka yüksek geldiğini söyledi. Mevsim meyvesini şu anda yüksek fiyata verdiklerini vurgulayan Öbek, “Milletin alım gücü yok. Muz şu anda 15 lira, erik 15 lira, kiraz 15 lira, kivi 10 lira. Fiyatlar böyle ama vatandaş alamıyor. Birilerinin buna el atması lazım. Mazot fiyatları çok yüksek olduğu için, ürünler de Tarsus, Mersin ve Adana ve Antalya’dan geldiği için etkiliyor. Vatandaş meyve almaya gelince 150 lirası gidiyor. Fiyatların biraz geriye çekilmesi gerekiyor. Fiyatlar mazot yüzünden çok yüksek” değerlendirmesinde bulundu.

“Bizim de vatandaşın da hali perişan olmuş” diyen Öbek, vatandaşların ürünleri kilo ile değil de yarımşar kilo ancak alabildiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.