enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5426
EURO
34,9036
ALTIN
2.421,84
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
33°C
Cuma Az Bulutlu
33°C
Cumartesi Açık
33°C
Pazar Çok Bulutlu
32°C

Şanlıurfa Tabip Odası şiddet mağduru doktorun hukuki mücadelesine ortak oldu

Şanlıurfa Tabip Odası şiddet mağduru doktorun hukuki mücadelesine ortak oldu

Şanlıurfa Tabip Odası şiddet mağduru doktorun hukuki mücadelesine ortak oldu
07.06.2022 08:01
0
A+
A-

Şanlıurfa Tabip Odası, Şanlıurfa’nın tek çocuk hematolojisi ve onkolojisi hastalıkları uzmanının bir hasta yakınının tehdidi nedeniyle başvurduğu ‘beyaz kod’ uygulaması nedeniyle başlatılan hukuki mücadeleye ortak oldu.

Şanlıurfa’daki görevinde 3 ayını geride bırakan Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Hastalıkları Uzmanı Dr. Dilek Ece, bir hasta yakını tarafından maruz kaldığı sözlü tehditlerin ardından ‘beyaz kod’ uygulaması üzerinden şikayetçi olmuştu.

Aynı hasta yakını tarafından defalarca tehdit ve sözlü saldırıya maruz kalan Dr. Ece, dün rapor alarak kentten ayrıldı. İstifa etmeyi düşünen kentteki tek çocuk hematolojisi ve onkolojisi hastalıkları uzmanına yönelik saldırı tepki çekmişti.

Şanlıurfa Tabip Odası da Dr. Ece’nin başvurduğu ‘beyaz kod’ uygulaması nedeniyle başlatılan hukuki mücadeleye ortak olduğunu bildirdi.

Şanlıurfa Tabip Odası’ndan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Şehrimizin ‘tek’ Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Uzmanı olarak görev yapan kadın meslektaşımıza 4 aydır süregelen tehdit nedeniyle yaşadığı beyaz kod müracaatında hukuki desteğimizi sunarak davaya müdahil olduk. Bu mesleğin yapılamaz hale gelmesine daha ne kadar göz yumacaksınız?”

BEYAZ KOD NEDİR?

‘Beyaz Kod’ sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önlemek için kullanılan acil durum yönetim aracı.  Bu uygulama, sağlık çalışanları şiddet olaylarına maruz kaldıklarında yeterli müdahale ve dış güvenlik gücü desteği sağlanarak, gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması ve gerçekleşen olayların analizinin yapılarak ilgili sağlık kurumuna özgü tedbirlerin alınması için çalışma yapılması amacıyla oluşturulmuş bir sistem.

HABERLER  Eyyübiye ‘de gençlik merkezi için çalışmalar sürüyor
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.