enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5698
EURO
34,6715
ALTIN
2.503,77
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
27°C
Şanlıurfa
27°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C

SAR-DER Başkanı: Saldırının ilçedeki aşiretlerin kavgasıyla bir alakası yok

SAR-DER Başkanı: Saldırının ilçedeki aşiretlerin kavgasıyla bir alakası yok

SAR-DER Başkanı: Saldırının ilçedeki aşiretlerin kavgasıyla bir alakası yok
07.06.2022 11:09
0
A+
A-

Saramda Aşireti Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Selahattin Yılmaz, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay’ın köy odasına ve bürokrat kardeşi Ali Akay’ın evine yönelik dün geceki saldırıları kınadı. Yılmaz, saldırının, ilçedeki Hubeti ve Saramda aşiretlerindeki kavgayla kesinlikle bir ilgisi bulunmadığını kaydetti.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay’ın Akçakale ilçesine bağlı kırsal Büyücek Mahallesinde bulunan köy odası dün gece yarısından sonra kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce tarandı. Ayrıca Ahmet Akay’ın bürokrat kardeşi Ali Akay’ın da evine uzun namlulu silahla ateş açıldı.

Ölen ya da yaralananın olmadığı saldırılar, Hubeti ile Saramda aşiretleri arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden başlayan kavga nedeniyle tedirginliğin olduğu ilçede yankı uyandırdı.

Saramda Aşireti Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SAR-DER) Başkanı Selahattin Yılmaz, milletvekili Akay’ın ve kardeşinin evine yapılan saldırıların iki aşiret arasındaki kavgayla bir ilgisi bulunmadığını kaydetti.

Saldırı nedeniyle Akay ailesine ‘geçmiş olsun’ dileklerini ileten Selahattin Yılmaz, saldırıyı kınadığını belirtti. Yılmaz, sosyal medya hebasındaki paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Dün gece geç saatlerde, milletvekilimiz Ahmet Akay ve ilçemizin bürokratı Ali Akay’ın evlerine yapılan silahlı saldırıyı şahsım ve SAR-DER derneğim adına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Geçtiğimiz günlerde Hubeti ve Saramda aşiretlerine mensup 2 aile arasında geçen olayın kesinlikle bu konuyla ilgisi yoktur, olamaz da! Birtakım çevrelerin böyle bir ilişki kurması kaçınılamaz. Ahmet Akay milletvekili olmakla beraber bir kanaat önderi, bir aşiret reisidir, her zaman sulh ve barışlara vesile olmuş bir isimdir. Faillerin bir an önce adli kolluklar tarafından tespit edilmesi ve hukuk karşısında gerekli cezayı almalarını umuyorum. Yapılan bu çirkin saldırıyı tekrardan esefle kınıyor, Akay ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum”.

HABERLER  TBMM’de bu hafta önemli gündem maddeleri görüşülecek
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.