enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

Urfa’da daha temiz dünya için binlerce fikir

Urfa’da daha temiz dünya için binlerce fikir

Urfa’da daha temiz dünya için binlerce fikir
07.06.2022 13:51
0
A+
A-

Şanlıurfa’da GAP Yeşil İnovasyon 2022 Proje Yarışması Final Sergisi’nin açılışı yapıldı.

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen bölgede yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı ve enerji verimliliğinin artırılmasına yönelik proje kapsamında GAP Yeşil İnovasyon Projesi Final Sergisi’nin açılışı Şanlıurfa’da özel bir alışveriş merkezinde yapıldı.

GAP Yeşil İnovasyon Projesi Final Sergisi, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının yanı sıra Harran Üniversitesi, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şanlıurfa STEM ve Bilim Merkezi iş birliğinde gerçekleştiriliyor.

GAP Bölgesinde var olan doğal potansiyelleri kullanmak ve başta öğrenciler olmak üzere toplumda bu konuya ilgiyi artırmak amacıyla 2016’dan beri yapılan yarışmanın bu yıl 5’incisi düzenleniyor.

TEORİK VE UYGULAMALI EĞİTİM DESTEĞİ

Ortaokul, lise ve üniversite çağındaki öğrencilerin başvurusuna açık olan yarışmaya, toplam bin 13 başvuru yapıldı.

Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak illerinden gelen başvuruların yüzde 49,8’i ortaokul, yüzde 37,8’i lise, yüzde 12,4’ü ise üniversite öğrencilerine ait.

Başvuruların ardından tüm illerden gelen çeşitli projeler titizlikle değerlendirildi ve 125 proje finale davet edildi.

“Sürdürülebilir Ekoloji ve Çevre” ile “Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği” kategorilerinde finale kalan ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri sergiye katıldı.

Sergi sonunda derece alan öğrenciler; bilimsel ve kültürel aktivitelerin yer aldığı ve önemli merkezlerin ziyaret edildiği yurtiçi gezisine katılacak.

AÇIKGÖZ: AMACIMIZ GENÇLERİ BİLİME TEŞVİK ETMEK

Serginin açılışında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan GAP İdaresi Başkan Vekili Mehmet Açıkgöz, “Bu organizasyonun amacı, toplumun en dinamik kesinimi oluşturan ve idare olarak kalkınmanın hedef grubu olarak gördüğümüz gençlerimizi özellikle enerji verimliği alanında duyarlıklarını, hassasiyetlerini artırarak proje geliştirmelerine teşvik etmek. Gençlerimizin inovasyon kabiliyetlerini artırarak bilim ve teknolojiye teşvik etmek asıl bizim amacımız. Yarışmaya katılım baya yüksek oldu. Binin üzerinde başvuru yapıldı. Bu projelerin 125’i finale katılma hakkı elde etti. Bu projeler arasında da 18 tanesi ödüle layık görüldü” ifadesini kullandı.

HABERLER  Eyyübiye'de hastanenin önündeki kördüğüm çözüm bekliyor

ÇEVVİK: SU AKTIKÇA ELEKTRİK ÜRETECEĞİZ

Sudan elektrik üretme projesiyle sergide yer alan Özge Nursel Çevik ise, “Projemizi akan su boşa akmasın, elektrik üretelim diye tasarladık. Bunu şehir şebekeleri suyuna, bina şebekeleri ya da evlerimizde akan suya bu cihazı bağladığımız zaman su aktıkça elektrik üreteceğiz. Oluşan elektriği akümüzde depoluyoruz. İsteğimiz taktirde aküye enerjiyi bağlantıyla kullanabiliyoruz. Biz diyoruz ki suyumuz boşa akmasın. Mümkün olduğu kadar bu cihazı her yerde kullanalım. Bu proje ile tasarruf sağlıyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.