enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5688
EURO
34,7210
ALTIN
2.488,71
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
27°C
Şanlıurfa
27°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
30°C

İstanbul’da Göbeklitepe rüzgarı esecek! Açılışı Bakan yapacak

İstanbul’da Göbeklitepe rüzgarı esecek! Açılışı Bakan yapacak

İstanbul’da Göbeklitepe rüzgarı esecek! Açılışı Bakan yapacak
08.06.2022 18:55
0
A+
A-

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen Şanlıurfa Turizm Geliştirme A.Ş’nin öncülüğündeki “Back to Realverse: Göbeklitepe” Sergisi yarın Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla açılacak. Açılışta Urfa protokolü de yer alacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın öncülüğünde İstanbul’da düzenlenen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali Kapsamında Galataport O2 sergi salonunda gerçekleşecek olan “Back to Realverse: Göbeklitepe” Sergisi yarın açılıyor.

Şanlıurfa Turizm Geliştirme A.Ş’nin öncülüğünde hazırlanan serginin açılışı saat 18:00’de Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül , Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak, Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek , Birecik Belediye Başkan Yardımcısı Reşat Uzun, İş adamı – 31. Beşiktaş JK Başkanı Serdar Bilgili, Doğuş Gyo Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Akhan, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Altun ve meclis üyelerini katılımlarıyla gerçekleşecek. 

SERGİ İÇİN URFA’DAN 30 TON TAŞ GÖTÜRÜLDÜ

Sergi kapsamında İklim Değişikliği ve Kültürel Miras öğelerinin bileşiminden oluşan etkinlikler planlanıyor. Sergide Göbeklitepe’nin inşa sürecinin anlatıldığı mini Göbeklitepe Maketi, Göbeklitepe’nin doğuşunu sağlayan iklim, yiyecek ve jeolojik koşullar anlatıldığı bilgilendirme panoları, Göbeklitepe tanıtım videoları, Şanlıurfa’dan 30 ton taş getirilerek, yerel taş ustalarının çalışması ile 23 metre çapındaki D yapısı birebir ölçüleri ile kurulan replikaları yer alıyor. 

Sergi ile birlikte Göbeklitepe ilk defa bu düzeyde İstanbul’da yerini almış olacak ve uluslararası ziyaretçilerin önemli bir durağı olan Galataport’tan tüm dünyaya açılacak. 

HABERLER  Harran Üniversitesi noter huzurunda personel alımı gerçekleştirdi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.