enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3692
EURO
34,9458
ALTIN
2.325,68
BIST
9.091,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C

Urfa’da doktorlar tek tek ayrılıyor!

Urfa’da doktorlar tek tek ayrılıyor!

Urfa’da doktorlar tek tek ayrılıyor!
08.06.2022 14:12
0
A+
A-

Şanlıurfa’da alanında tek olan çocuk hematolojisi ve onkolojisi hastalıkları doktorunun, bir hasta yakınının defalarca sözlü şiddetine maruz kaldığı gerekçesiyle şikayetçi olarak rapor alıp kentten ayrılması kan ve kanser hastası çocukları mağdur etti. Nüfusun yaklaşık 2,5 milyona ulaştığı kentte bu alandaki hastalar başka illerde şifa arayacak.

Türkiye’nin ilk 10 büyük kentinden biri olan Şanlıurfa’da önemli sorunların başında sağlık geliyor. Nüfusu yaklaşık 2,5 milyona ulaşan kentte özellikle doktor ve sağlık çalışanı noktasında eksiklikler bir türlü giderilemiyor. Şehirde sağlıktaki sıkıntılara bir yenisi daha eklendi. Mart ayında Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde göreve başlayan Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Hastalıkları Uzmanı Dr. Dilek Ece, aynı hasta yakını tarafından şiddet gördüğü gerekçesiyle şikayette bulundu, ardından rapor alıp Şanlıurfa’dan ayrıldı. İstifa etmeyi düşündüğü öğrenilen branşının tek doktoru olan Ece’nin gidişiyle kentte bu alanda doktor kalmadı.

Bu durum çocukları kan ve kanser hastası olan aileleri mağdur etti. Şanlıurfa gibi büyük şehirde bu alanda başka bir uzmanın bulunmayışı Şanlıurfalı hastaları yine başka illere muhtaç etti.

Konaklama, ulaşım başta olmak üzere birçok sorunu göz önünde bulunduran bazı hastalar muayene ve tedavi için şehir dışına yönelirken, ekonomik şartları daha kötü durumda olan ailelerse kente bu branşta yeni bir doktorun atanmasını bekleyecek.

DOKTORLAR TEK TEK GİDİYOR

Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Hastalıkları Uzmanı Dr. Dilek Ece, branşında tek olup da kentten ayrılan yegane doktor değil.

Son yıllarda Şanlıurfa’da alanında tek olup da giden birçok doktor bulunuyor.

Daha geçen ay, Harran Üniversite Tıp Fakültesi Hastanesi patoloji doktoru Prof. Dr. Mehmet Emin Güldür görevinden istifa etti. Güldür’ün istifasıyla üniversitenin kritik bölümü de kapandı.

HABERLER  80 kilo altından Göbeklitepe görenleri büyüledi

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin tek Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Metin Sarıkaya da ocak sonunda kentten ayrılan isimdi.

Ortopedi ve travmatolojide deneyimli isim, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Ali Levent de yeni yılın başında Urfa’dan ayrıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.