enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3107
EURO
35,0595
ALTIN
2.279,50
BIST
8.971,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

Urfa’da başarılı operasyon! ‘Yapay damar’ ile hayata tutundu

Urfa’da başarılı operasyon! ‘Yapay damar’ ile hayata tutundu

Urfa’da başarılı operasyon! ‘Yapay damar’ ile hayata tutundu
09.06.2022 10:03
0
A+
A-

Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, kalp damar cerrahisinde yüksek riskli ve tecrübe gerektiren ameliyat başarılı şekilde gerçekleştirildi. 62 yaşındaki hastanın, karın içi ana atardamarındaki genişleme 2,5 saat süren başarılı ameliyatıyla giderildi.

Karın ağrısı şikayeti bulunan 62 yaşındaki hasta, Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin acil servisine başvurdu. Hastanede yapılan tetkiklerde hastanın karın içi aortunda 8 cm’lik genişleme tespit edildi. Hastanın ameliyat edilmesine karar verildi.

Kalp damar cerrahisinde yüksek riskli ve tecrübe gerektiren operasyon, kalp damar cerrahisi doktorlarından yabancı uyruklu Uzman Dr. Alaa Hijazi ve Op.Dr. Arif Yasin Çakmak tarafından gerçekleştirildi.

Hijazi, operasyonla ilgili şunları kaydetti:

“Karın içerisinde yerleşen anevrizmalar karın ağrısı veya sıklıkla bele doğru yayılan ağrı ile ortaya çıkmaktadır. Abdominal aort anevrizması karın içinden geçen, iç organlara ve bacaklara kan taşıyan damarın genişlemesidir. Aort damarında 5 cm üzerinde genişleme oluşması hayati tehlike oluşturmaktadır. Bu hastalık daha çok 60 yaş üstü sigara içen ve yüksek tansiyon olan erkeklerde görülmektedir. Bizim hastamızda da aort anevrizması vardı. Yaklaşık 7,5-8 cm bir anevrizma oluşmuştu. Hastamızı ameliyata alarak genişleyen damarı yapay damar ile değiştirdik.”

Hijazi, hastanın genel durumunun iyi olduğunu ve taburcu edileceği bilgisini verdi.

HABERLER  Şanlıurfa’daki bilboardlardan Kudüs’e destek
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.