enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
25°C
Şanlıurfa
25°C
Açık
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
29°C
Salı Açık
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
32°C

Akçakale Aile Destek Merkezi’nden ürün tanıtım fuarı

Akçakale Aile Destek Merkezi’nden ürün tanıtım fuarı

Akçakale Aile Destek Merkezi’nden ürün tanıtım fuarı
10.06.2022 12:11
0
A+
A-

Akçakale Aile Destek Merkezinde açılan kurslara katılan kadınların yaklaşık bir yıl boyunca büyük bir emek harcayarak yaptıkları el emeği göz nuru ürünler yapılan tanıtım fuarıyla beğeniye sunuldu.

Akçakale Aile Destek Merkezi (ADEM) kuruluşunun birinci yılı nedeniyle kursa katılan kadınların yaptıkları el emeği göz nuru ürünler için tanıtım fuarı düzenlendi.

Akçakale ADEM bahçesinde kurulan çadırda fuarın açılışına Akçakale Kaymakamı Oltan Bayraktar, Akçakale Cumhuriyet Başsavcısı Erhan Kilik, Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Halef Karakaş, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Elgün, Akçakale İlçe Emniyet Müdürü Murat Yücel, Akçakale İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gerçek, Kızılay Suriye Çalışmaları Koordinatörü Ayhan Karagül, kurum amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmasına yapan Akçakale Aile Destek Merkezi Koordinatörü Mustafa Oğuzkan, “Bir yıl boyunca yaptığımız çalışmalardan örnekler sunmak üzere hepinizi davet etmiş bulunmaktayız. Bir yılı aşkın bir zaman öncesinde 3 kişi olarak temellerini attığımız bu kurumda bugün 90 kişilik üreten ve ürettikçe büyüyen bir aile olmanın sevincini yaşıyoruz” dedi.

Akçakale Kaymakamı Oltan Bayraktar da eğitim ve üretimin önemli olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

“Bu açılış bizim için çok büyük bir önem taşıyor. 21 ay oldu ilçemize geleli ve geldiğimiz günden beri söylediğimiz bir şey var, hep şunu söylüyoruz bu memleketin 2 eksiği var; birisi üretim birisi eğitim. Hem üreteceğiz hem toplumu eğiteceğiz ve memleketi iyi bir yere taşıyacağız. İkisi birbirinden ayrılmaz bir bütün ve bu anlamda da büyük bir potansiyel taşıyor. Biz geldiğimiz ilk günden itibaren bu potansiyelin burada var olduğunu hissettik. Bu yapılan çalışmaları Anadolu’nun hangi bölgesinde yaparsanız yapın çok bir anlam ifade etmez ve karşılık bulamazsınız. Biz Akçakale’ye geldiğimizde dedik ki her alanda büyük bir potansiyel var ve hangi alana dokunsanız hangi alanda bir çalışma yaparsanız bunun mutlaka bir karşılığını alırsınız. Ve bugün bu çalışmaların karşılığı andığım gündür.”

HABERLER  Euro ve dolar eşitlendi!

Akçakale’deki aile destek merkezlerinin sayısını artırmak istediklerini ifade eden Kaymakam Bayraktar, “Burada kadınlarımız kızlarımız üretim anlamında bir boşlukta ve bizler bu boşluğu doldurarak üretim anlamında bölgemizde ciddi katkılar sunacağız. Akçakale’deki bu merkezlerimizin sayısını artırarak tüm Türkiye’ye örnek olacak çalışmalar yapılacağı inancındayım. Bu proje doğrudan bizim takip ettiğimiz bir projedir” ifadelerini kullandı.

Fuarda, Akçakale Aile Destek Merkezi’nde oyuncak, sedef, deri, amigurumi, çini, teraryum, ebru, makrome, resim, mum, dekoratif ürünler ve kreş olmak üzere farklı alanlarda mesleki ve teknik eğitimler alarak sergiye katılan kursiyerlerin yıl boyunca ürettikleri ürünler sergilendi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.