enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

Siverek’te 50 personel 20 araçla ilaçlama yapılıyor

Siverek’te 50 personel 20 araçla ilaçlama yapılıyor

Siverek’te 50 personel 20 araçla ilaçlama yapılıyor
10.06.2022 08:39
0
A+
A-

Siverek Belediyesi yaz aylarının gelmesiyle 50 personel ve 20 araçla ilaçlama çalışması yapıyor.

Siverek Belediyesi, yaz aylarının gelmesiyle merkez-kırsal ayrımı yapmadan ilaçlama yapıyor.

Özellikle yaz aylarında önemli bir halk sağlığı sorunu olarak ortaya çıkan sivri sinekle mücadele çalışmalarını hızlandıran ekipler, her gece 21 merkez mahallenin tüm sokaklarını araçlarla ilaçlıyor.

Çalışmalar kapsamında salgın hastalıklara sebep olabilecek sıtma gibi hastalıklara karşı koruyucu tedbirler alınırken çevre sağlığını koruma çalışmaları doğrultusunda sivrisinek, karasinek, haşere ile mücadele ediliyor.

Yaklaşık 50 personel ve 20 araçla çalışma yürüten Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, kırsal mahalleleri de unutmuyor. Yapılan planlama doğrultusunda çalışan ekipler, kırsal mahalleleri belirlenen periyotlarda sivri sinek ve haşerelere karşı ilaçlamayı sürdürüyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğündeki hummalı çalışmaları inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Koşar, ilaçlamaya hazırlık yapan çalışanlarla bir araya geldi. Haziran ayı itibariyle ilaçlama çalışmalarına start verdiklerini belirten Koşar, şu ifadeleri kullandı:

“İlaçlama ekiplerimiz hemşerilerimizin daha rahat ve konforlu yaz yaşamaları adına gece ilaçlama çalışmalarına başladı. Gündüz ilaçlamaları ise yıl boyu ara vermeden kesintisiz bir şekilde devam etti. Gündüz ilaçlama yapan 5 farklı ekibimiz gübrelik alanlar, göletler, durgun sular ve vatandaşlarımızdan gelen talepleri göz önünde bulunduracak şekilde çalışma yürütüyor. Gündüz ilaçlamanın hedefi larvaların daha yumurta dönemindeyken imha edilerek yavruya dönüşmemesidir. Buradaki amaç ise yaz aylarında sinek ve haşere ile mücadelede kontrolü sağlayıp halk sağlığını korumaktır.”

Gece ilaçlamaları hakkında da bilgi veren Koşar, “Gece ilaçlamalarını da yoğunlaştırdık. 21 merkez mahallemizde 7 araç aralıksız ilaçlama yapıyor. Yani her aracımızı her gece 3 mahallede ilaçlama yapıyor. Asıl iş yükümüz kırsal mahallelerde var ki kırsalda yaklaşık 531 yerleşim yerimiz var. Bunun için de 8 ayrı aracımızı görevlendirdik. Yaptığımız planlama kapsamında 83 ayrı kırsal mahalle grubu oluşturduk. Çok geniş bir coğrafyadan bahsettiğimiz için haliyle iş yükü daha fazla oluyor. Bu da her köyümüze belirli aralıklarla gidebiliyoruz. Kırsalda yaşayan vatandaşlarımızdan programı aksatacak müdahalelerde bulunmamalarını rica ediyoruz. Çünkü en küçük bir müdahale talebi çalışma akışını bozacağından bütün programın aksamasına sebep olur. Dolayısıyla tüm çabamız merkezde yapılan ilaçlamanın aynısını kırsalda da yapmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan ilaçlama konusunda gösterdikleri anlayış nedeniyle teşekkür ediyorum.” dedi.

HABERLER  Takla atan araçtan burnu bile kanamadan çıktı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.