enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3733
EURO
34,9950
ALTIN
2.325,67
BIST
9.091,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Urfa’da sağlıkçılar isyan etti: Kötü sağlık sistemi kurgusunun mağduruyuz

Urfa’da sağlıkçılar isyan etti: Kötü sağlık sistemi kurgusunun mağduruyuz

Urfa’da sağlıkçılar isyan etti: Kötü sağlık sistemi kurgusunun mağduruyuz
13.06.2022 13:38
0
A+
A-

Şanlıurfa’da sağlık çalışanları, hekimlerin geçtiğimiz aylardaki eylemleri sonrası, aile sağlığı merkezlerine sınıf düşürme cezası verilmesine tepki gösterdi.

Sağlık çalışanlarının tüm Türkiye’de grev yapmalarına rağmen sadece Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Aile Sağlık Merkezlerine sınıf düşürme cezası verilmişti. Anayasal haklarını kullanan sağlık çalışanlarına karşı uygulanan yasa dışı soruşturmaları ve cezaları kabul etmediklerini dile getiren sağlıkçılar, konuyla ilgili basın açıklaması yaptı.

 Şanlıurfa’da Şanlıurfa Tabip Odası, Hekim ve Sağlık Çalışanları Birliği Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Hekim Birliği), Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği (ŞUAHED), Tabip ve Diğer Sağlık Çalışanları Sağlık ve Sosyal Hizmetler Kamu Görevlileri Sendikası (TABİP-SEN), Hekim ve Diğer Sağlık Çalışanları, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası (HEKİMSEN) üyeleri adına açıklamayı,  Şanlıurfa Tabip Odası Başkanı Bulut Ezer yaptı.

“BIÇAK KEMİĞİ DELİP GEÇTİ”

Sağlıkta çalışanların sıkıntılarının her geçen gün arttığına vurgu yapılan açıklamada, iktidar kanadının bu sıkıntıların giderilmesi noktasında hiçbir adım atmadığı ifade edildi. Açıklamada, “Sağlıkta şiddet, özlük haklarımız, ekonomik haklarımızla ilgili yaşadığımız sıkıntılar nedeniyle daha önce bıçak kemiğe dayanmıyor, bıçak kemikte diyorduk. Şimdi ise bıçak kemiği delip geçmiştir. Şiddet olaylarında arkadaşlarımız nasıl yaralanıyorsa, bakanlığın ve hükümetin bu vurdumduymazlığı da bizleri aynı şekilde yaralıyor. Son günlerde çıkarılmaya çalışılan düzenlemeler de taleplerimizi karşılamaktan çok uzak olup, oyalamadan başka bir şey değildir” ifadeleri kullanıldı.

“KÖTÜ SAĞLIK SİSTEMİ KURGUSUNUN MAĞDURUYUZ”

Sistem düzensizliğinin kötü sonuçlar getirdiği belirtilen açıklamada, “Sağlıkta etkin bir şiddet yasası çıkarılmasını, emekliliğe yansıyan, yoksulluk sınırının üzerinde temel ücret talep ediyoruz. Covid- 19’un meslek hastalığı kabul edilmesini, hastalarımızı 5 dakika da bir değil, yeterli sürede muayene etmek istiyoruz.  Aile hekimliği ceza yönetmeliğinin geri çekilmesini talep ediyor, Cari giderlerin gerçek enflasyon değerleri ile düzenlenmesini ve vekaletsiz izin hakkımızı istiyoruz. Bunlarla beraber, bu toplum için kamucu bir sağlık sistemi ve sağlık hakkı da istemiş oluyoruz” denildi.

HABERLER  Dünyaca ünlü Kürt soprano Şanlıurfa'da konser verecek

Bu taleplerin karşılanması adına tüm ülke çapında yapılan eylemler eş zamanlı olarak Urfa’da da yapıldığı belirtilen açıklama, “İş bırakma anayasal bir hak olup ortada yasadışı bir durum bulunmamasına rağmen, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından o günlerde denetimler yapıldı ve hukuksuz bir şekilde soruşturmalar açıldı” ifadesi kullanıldı.

Sağlık çalışanları yaptıkları eyleme karşı aldıkları cezalar hakkında şu soruları yöneltti:

“1) Türkiye’nin hiçbir ilinde uygulanmayan cezalar neden Urfa’da uygulanıyor? Urfa’yı farklı kılan nedir?

2) Birçok branşta hekim sıkıntısı yaşanırken bu yapılanlarla hekimlerin Urfa’dan ayrılmasına yol açmış olmuyor musunuz?

3) Günümüzde haberlerin yayılmasını göz önüne aldığınızda bu uygulamaları gören hekimler, sağlık çalışanları atama döneminde Urfa’yı tercih eder mi?

4) Hem tüm ülkede, hem ilimiz özelinde yaşanan bu kadar sorun varken çözümü ceza vermek olarak mı görüyorsunuz? Bu cezaların yüzlerce mahkeme sonucu, anayasal hakkın kullanılması ile ilişkili tutulup kaybedeceğinizi bile bile, neden kamu zararı oluşturuyorsunuz?

5) Aile hekimlerine bu cezalar verilince işsiz kalacak yüzlerce aile hekimliği çalışanının maaşını kıdem tazminatlarını müdürlüğümüz mü ödeyecek?”

Basın açıklamasının ardından grup dağıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.