enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3484
EURO
35,0098
ALTIN
2.329,81
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

Şanlıurfa’da Şair Nabi anısına ‘Şiir Programı’ düzenlendi

Şanlıurfa’da Şair Nabi anısına ‘Şiir Programı’ düzenlendi

Şanlıurfa’da Şair Nabi anısına ‘Şiir Programı’ düzenlendi
15.06.2022 07:42
0
A+
A-

Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesinde, Şair Nabi anısına ‘Şiir Programı’ düzenlendi.

 Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Şanlıurfa Şubesi tarafından bu yıl birincisi düzenlenen, “Şair Nabi Şiir Akşamı” programı Şair Nabi Evi’nde birçok şairin katılımıyla gerçekleştirildi.

Sunuculuğunu Gül San’ın moderatörlüğünü ise, Eyyüp Azlal’ın yaptığı programa, TYB Şanlıurfa Şubesi Onursal Başkanı Cuma Ağaç, Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı Adil Saraç, Harran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Ekrem Bektaş ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim Üyesi Prof. Dr. Kaplan Üstüner, El Fırat Kültür Evi sorumlusu Hattab El Ömer, TYB Şanlıurfa Şube Başkanı Doç. Dr. Mahmut Kaya ile TYB üyesi ve gönüllüsü birçok vatandaş katıldı.

air nabi anisina siir programi duzenlendi 0

Programın açılış konuşmasını yapan TYB Şanlıurfa Şube Başkanı Doç. Dr. Mahmut Kaya, gecenin anlam ve önemine dair şunları söyledi:

“Çok değerli şiir dostları, Şair Nabi anısına düzenlemiş olduğumuz şiir programına hepiniz hoş geldiniz. Konuşmamın başında, öncelikle şu an içinde bulunduğumuz bu Urfa evinin Şair Nabi ismi ile yaşatılmasına destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeynel Abidin Beyazgül’e, bu fikrin olgunlaşması ve evin ihtiyaçlarının karşılanmasında emekleri olan Büyükşehir Meclis Başkanvekili Sayın Ahmet Kaytan’a, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Dr. Fatma Şeker ve  emeği geçen tüm herkese derneğimiz adına teşekkür ederim. Malum olduğu üzere Şair Nabi Melikü’ş-Şuarâ olarak bilinen hikemi şiirin önemli bir şahsiyeti ve Urfa’mızın medarı iftiharıdır. Bu ismin yaşatılması büyük önem arz etmektedir. Bu bağlamda Şair Nabi evi olarak tahsis edilen bu mekanda şehrimizdeki tüm şiir dostlarının desteği ile büyük şair Yusuf Nabi’nin adını yaşatmış olacağız ve gelecek nesillere eserlerinin, fikirlerinin tanıtımını sağlamış olacağız. Bu programı da onun aziz hatırasını yaşatmak adına tertiplemiş bulunuyoruz. Gecemize iştirak eden tüm şiir dostlarına, hassaten programın organizasyonunda emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesi olarak şehrimizin kültür ve sanat faaliyetlerinde tüm kurumlarımızı destekleyeceğimizi buradan ifade etmek istiyorum.”

HABERLER  Karacadağ pirincinin tarladan sofraya uzanan serüveni belgesel film oldu

Gecede Mahmut Karakaş, Adil Saraç, Arif Toprak, Ahmet Abdulkerim, Cuma Ağaç, Ekrem Bektaş, Eyyüp Azlal, Fuat Rastgeldi, Gül Kaçar, Gülseren Kaplan, Halil Orhan Aslan, İbrahim Tezölmez, Ali Tutluoğlu, Kamile Özdemir, Kaplan Üstüner, Mehmet Böke, Mehmet Emin Karahan, Mehmet Nur Şanda, Mehmet Sarmış, Meral Bayat İnat, Ozan Halil Manuş, Ömer Faruk Kazancı kendi şiirlerini ve Şair Nabi’ye ait şiirler okudular.

Ayrıca Suriyeli sanatçı Müfid İsmail Uduyla, Urfalı bestekar ve ses sanatçısı Musa Kaldı, güzel sesi ile gecenin ruhuna uygun kaside ve gazeller seslendirdiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.