enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4753
EURO
34,9656
ALTIN
2.436,39
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
34°C
Cumartesi Az Bulutlu
33°C
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Şanlıurfa’da mide tüp haline getirilip yemek borusuna bağlandı

Şanlıurfa’da mide tüp haline getirilip yemek borusuna bağlandı

Şanlıurfa’da mide tüp haline getirilip yemek borusuna bağlandı
20.06.2022 14:04
0
A+
A-

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, yutma güçlüğü ve katı gıdaları yutarken oluşan takılma hissi nedeniyle cerrahi müdahalede bulunan hastanın yemek borusu ve bir kısmı alınan midesi, başarılı operasyonla tüp haline getirilip yemek borusuna bağlandı.

Şanlıurfa’da, kas hastalığı bulunan 49 yaşındaki hasta, son dönemlerde artan yutma güçlüğü ve katı gıdaları yutarken oluşan takılma hissi nedeniyle Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cerrahi Onkoloji Polikliniğine başvurdu.

Hastanın hastanede yapılan tetkik ve görüntülemeleri sonucunda yemek borusu kaynaklı tümörünün olduğu belirlendi. Hastanın ameliyat edilmesine karar verildi.

Riskli ameliyat hastanenin Cerrahi Onkoloji Uzmanı Op. Dr. Halil Türkan tarafından yapıldı.

Başarılı geçen ameliyatla, yemek borusu ve midesinin bir kısmı alınan hastanın kalan midesi tüp haline getirilip yemek borusuna bağlandı. Türkan, “Hastamızın ameliyatında yemek borusu ve midenin bir kısmını tümörlü kısımla birlikte çıkararak kalan mide kısmını tüp haline getirip yemek borusuna bağladık. Ameliyat sonrasındaki süreci gayet iyi ve sorunsuz geçiren hastamızın 7. günde sıvı gıdalarla beslenmesine başlandı. Şimdi katı gıdalarla da beslenebilen hastamızın ameliyat öncesi oluşan takılma hissinin tamamen kaybolduğunu ve rahat şekilde beslendiğini gördük” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesinde yemek borusundan kaynaklı kanser ameliyatlarının başarıyla yapılabildiği gibi mide, kalın bağırsak, pankreas, karaciğer, yumurtalık ve rahim kanseri ameliyatlarının da yapıldığını belirten Türkan, “Onkoloji hastalarının hastanemiz bünyesinde hizmet veren girişimsel radyoloji, gastroenteroloji, cerrahi onkoloji, patoloji, tıbbi onkoloji ve radyasyon onkolojisi hocalarımız tarafından oluşturduğumuz onkoloji ekibi tarafından tanı ve tedavileri başarıyla yapılmaktadır” ifadesini kullandı.

HABERLER  Sağlık Bakanı Koca'dan 'salgınla mücadelede simge bir gün' paylaşımı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.