enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
28°C
Şanlıurfa
28°C
Açık
Çarşamba Açık
30°C
Perşembe Açık
27°C
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Açık
26°C

Aşırı su tüketimine dikkat!

Aşırı su tüketimine dikkat!

Aşırı su tüketimine dikkat!
22.06.2022 05:51
0
A+
A-

Dr. Muammer Yıldız, gereğinden fazla tüketilen suyun insan vücudunda neden olacağı olumsuzluklar hakkında bilgiler verdi. Yıldız, “Aşırı su vücutta; kandaki sodyum miktarının düşmesine, hücrelerin aşırı su alarak şişmesine, ciddi fiziksel sorunlara, beyin ödemine ve ölümüne neden olabilmektedir” ifadesini kullandı.

Bol su tüketin, 3-5 litre gibi ezber söylemlerin çok sakıncalı olduğunun altını çizen Dr. Muammer Yıldız, “Vücuda ihtiyaç duyduğundan çok daha fazla su girdiğinde ‘su toksikasyonu’ dediğimiz sıkıntılı bir durum ortaya çıkar. Su fazlalığı nedeniyle kanın içindeki bazı elementler ve minerallerin oranı çok azalır. Bu da önemli sağlık sorunlarına yol açabilir. O nedenle su ne az ne de çok, kararında tüketilmeli” ifadesini kullandı.

AŞIRI SU TÜKETİMİ ZEHİRLEMEYE YOL AÇABİLİR

Yetersiz su tüketimi vücutta bazı problemlere yol açarken, bununla birlikte gerekenden daha fazla su tüketimi ise kişinin zehirlenmesine neden olabilir ifadelerine yer veren Yıldız, “İnsan vücutlarının yapısına su tüketmesi gerektiğini vurgulayan Yıldız, “Şeker hastaları ve kalp hasarının tüketmesi gereken su oranı ile romatizma hastalarının su tüketimi kesinlikle aynı olamaz. En az 2 litre tüketimin dahi yaz kış mevsimlerine göre farklılık gösterebileceğini unutmamak gerekir.

En doğru su tüketim oranı kişiye özgü olarak saptanmalı; hormonları, enzimleri, fizyolojik mizacı, karakteri, yaşam biçimi gibi unsurlar kişinin ne kadar su tüketmesi gerektiğini belirlerken göz önünde bulunduran parametrelerin başında gelmektedir“ diye konuştu.

HABERLER  Urfa'da işte gebelik artışının sebebi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.