enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5993
EURO
34,8293
ALTIN
2.495,94
BIST
9.463,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan Karahantepe’de incelemelerde bulundu

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan Karahantepe’de incelemelerde bulundu

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan Karahantepe’de incelemelerde bulundu
23.06.2022 12:47
0
A+
A-

Karahantepe’de incelemelerde bulunan Şanlıurfa Valisi Ayhan, Şanlıurfa’nın tarih bakımından eşsiz bir adres olduğuna dikkati çekerek herkesi Şanlıurfa’ya davet etti.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan’ın özellikle turizme yönelik Şanlıurfa merkez ve ilçelerinde temasları devam ediyor.

Şanlıurfa’da turizm potansiyelinin arttırılmasına yönelik çalışmaların hızlandırılması yönünde hassasiyet gösteren Vali Ayhan’ın gündeminde bu kez Karahantepe vardı. Dün ilk olarak Valilik toplantı salonunda paydaş kurum ve kuruluş temsilcileriyle birlikte Karahantepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Necmi Karul’dan çalışmalarla ilgili bilgiler alan Vali Ayhan, daha sonra Karahantepe’ye giderek alanda incelemelerde bulundu.

Kazı Başkanı Prof. Dr. Karul’un eşlik ettiği ziyarette Ayhan, Şanlıurfa’nın her yönden büyük bir zenginliği bünyesinde barındırdığını söyledi. Burada bir değerlendirmede bulunan Vali Ayhan, “Şanlıurfa’nın tarihi güzelliklerini gezerken Urfa’nın derinliğini, geçmişini, ihtişamını daha da iyi idrak ediyoruz. Çok güçlü bir geçmişi olduğunu, bu geçmişi ortaya çıkardıkça geleceğinin çok aydınlık olacağını düşünüyorum. Çünkü geçmiş bugünü, bugün de yarını inşa eder. Biz Valilik olarak da diğer paydaş kuruluşlar ve yerel yönetimler olarak tarihi alanlarımızdaki çalışmaları çok önemsiyoruz. Kazı çalışmalarını yürüten akademisyenlerimizin her zaman yanındayız. Tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarılması anlamında çalışmaların hızlandırılması ve Urfa tarihinin turizm ile buluşturulmasında kararlılığımızı sürdürüyoruz. Cumhurbaşkanlığımızın riyasetinde, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın himayelerinde ve yerelin de sahiplenmesi ile Urfa’nın geleceği daha da parlak olacaktır. Şanlıurfa Cumhuriyetimizin 100. Yılında Dünya Neolitik Kongresine ev sahipliği yaparak tarih anlamında dünyada eşsiz bir adres olduğunu tekrardan hatırlatacaktır” dedi.

Vali Ayhan, Karahantepe’deki temaslarının ardından akşam saatlerinde şehir merkezine dönüş yaptı.

HABERLER  Turizmi lezzetleriyle tutkuya dönüştüren rota: Güneydoğu
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.