enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5583
EURO
34,8869
ALTIN
2.429,72
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
33°C
Cuma Açık
33°C
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Parçalı Bulutlu
32°C

Eyyübiye’de sağlık çalışanları şiddete uğradı!

Eyyübiye’de sağlık çalışanları şiddete uğradı!

Eyyübiye’de sağlık çalışanları şiddete uğradı!
24.06.2022 07:57
0
A+
A-

Şanlıurfa’da son günlerde yaşanan sağlıkta şiddet olaylarına bir yenisi daha eklendi. Balıklıgöl Devlet Hastanesinde iki sağlık çalışanının, hasta yakını tarafından fiziksel şiddette uğradığı iddia edildi.

Olay, Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde bulunan Balıklıgöl Devlet Hastanesinde dün saat 11.30 sıralarında yaşandı.

İddiaya göre, bir kadın, kucağında çocukla birlikte çocuktan kan alınması için hastaneye geldi. Kan alınırken çocuğun hareket etmesi sonucu sağlık çalışanı işini yapmakta zorlandı. Hasta yakını kadın, sağlık çalışanına “işini yapamadığı” yönünde tepki gösterdi.

Sağlık çalışanı da kadına, “Ben beceremiyorsam, başka kabine gidin” yanıtını verdi. Sağlık çalışanının tepkisine sinirlenen kadın, sağlık çalışanına saldırmaya başladı.

Araya giren diğer sağlık çalışanı Dürdane Ataman’a da saldıran kadın, Ataman ve mesai arkadaşına hakaretler ve tehditler savurdu.

Ataman ve mesai arkadaşı ellerinden yaralanırken, kadının da elinden yaralandığı ileri sürüldü.

ATAMAN: FİZİKSEL ŞİDDETE MARUZ KALDIK

Ajans Urfa’nın ulaştığı hemşire Dürdane Ataman, o anları şöyle anlattı:

“Bir bayan kan alınması için küçük bir çocukla hastaneye geldi. Kan alınırken, bayan çocuğu tutamadı. Bizim arkadaş da bayana ‘çocuğu sıkı tutun’ dedi. Bu kez bayan, hemşire arkadaşımıza, ‘bu işi yapamıyorsun, iğneyle deldin çocuğu’ dedi. Biz çocuğun canı acımasın diye normal insanlarda kullanmadığımız iğneyle değil, farklı iğneyle kan alıyoruz. Bizim arkadaşımız da ‘ben beceremiyorum farklı kabine geçin’ dedi. Bu kez bayan hemşire arkadaşımızın ellerine vurmaya başladı. Hemşire arkadaşımızın elindeki iğne elini çizdi. Bu kez ben girdim araya, arkadaşa vurmaya başlayınca… ‘Sakin olun, hakaret edemezsiniz’ dedim. Bu kez bana vurmaya kalkıştı. Tokat atmaya çalışınca tutmak istedim, elimi tırmaladı. Bu kez diğer arkadaşlarımız geldi. Kabinin dışına çıkarmaya çalışınca, kadın elini kabin demirine çarptı ve yaraladı.”

HABERLER  Sürücüsüz minibüs harekete geçti, çiğ köfteciye daldı

“BİZ KARAKOLDAYKEN HASTANEYE GELİP ORTALIĞI DAĞITMIŞLAR”

Darp raporu alıp şikayetçi olduklarını belirten Ataman “Biz karakoldayken, bize saldıran bayan hastaneye büyük oğlunu da alıp gelerek, ortalığı dağıtmış. ‘Yarın gelip onlara günlerini göstereceğim. O hemşireler buraya gelecek’ demiş” ifadesini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.