enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

Vali Ayhan’ın ‘Elinize değil, yüreğinize dokunuyoruz’ projesi devlete model oldu!

Vali Ayhan’ın ‘Elinize değil, yüreğinize dokunuyoruz’ projesi devlete model oldu!

Vali Ayhan’ın ‘Elinize değil, yüreğinize dokunuyoruz’ projesi devlete model oldu!
27.06.2022 19:45
0
A+
A-

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan’ın Sivas’ta görev yaparken “Beni en çok mutlu eden proje” diyerek diyabetli çocukların parmaklarının delinmesini engellemek amacıyla glikoz ölçüm cihazı dağıttığı projesi, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da müjdelendi. Cihaz, Sivas’ta olduğu gibi artık ülke genelinde de ilgili hastalara ücretsiz dağıtılacak.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan’ın sosyal devlet anlayışı ile hareket ederek hayat geçirdiği çözüm odaklı projelerinden biri, bugün Cumhurbaşkanlığı makamınca da desteklenecek kadar özel bir proje olduğu ortaya çıktı.

VALİ AYHAN, ELLERE DEĞİL YÜREKLERE DOKUNDU

Vücutta insülin hormonunun eksik kalması sonucu oluşan şeker hastalığına yakalanan 0-14 yaşındaki çocuklar ve ebeveynlerinin tek bir isteği vardı: Parmaklar delinmesin. Bir yandan hastalıkla mücadele ederken bir yandan da günde 4-5 bazen daha fazla insülin uygulamak zorunda kalan çocukların bu acısı yürek burkarken; 2021 yılının son ayında Sivas’ta şeker hastası çocukların hayat kalitelerini artırmak amacıyla bir proje hayat geçirildi. Şuan Şanlıurfa Valisi olan o dönem Sivas’ta görev yapan Vali Salih Ayhan’ın öncülüğündeki projenin adı da  “‘Elinize Değil Yüreğinize Dokunuyoruz’du. Proje kapsamında Sivas’ta 4-18 yaş aralığında tespit edilen Tip 1 Diyabetli 157 çocuğa sensörlü glikoz ölçüm cihazı verilmesine ilişkin protokol imzalandı. Böylece çocukların ve ailelerinin hastalıkla mücadele süreçlerinde hayat kalitelerinin artırılmış oldu. 

AİLELERİN SEVİNÇ GÖZYAŞI

Cilt üzerine yapıştırılarak günde 288 ölçüm yapan cihaz Vali Ayhan tarafından tek tek ailelere ve çocuklara verildi. Sevinç, gözyaşı olup akarken o anlar da görülmeye değerdi. Vali Ayhan da o günkü duygularını şu sözlerle açıklamıştı:

“BENİ EN ÇOK MUTLU EDEN PROJE”

“İnanın bugün protokolünü imzalayacağımız proje kadar beni mutlu eden bir proje olmamıştı. Biz her projemizde insana dokunmaya çalışıyoruz ama bugün ki projemiz doğrudan evlatlarımıza dokunan özel bir proje. Bizim anlayışımız insanı merkeze alan anlayıştır.”

HABERLER  Urfa en fazla Suriyeliyi barındıran şehirlerden

ÖRNEK GÖSTERİLMİŞTİ

Vali Ayhan’ın projesi o dönem Şanlıurfa’da da örnek gösterilmiş, benzer projenin Urfa için de hayata geçirilmesi istenmişti. 

O PROJE CUMHURBAŞKANI TARAFINDAN MÜJDELENDİ

Vali Ayhan’ın örnek gösterildiği bu proje bugün artık ülke geneline yayıldı. Üstelik Cumhurbaşkanlığı’nca.

Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tip-1 Diyabet hastası olan çocuklara şeker ölçüm cihazı sağlanacağı müjdesini verdi.

BENZER İFADELER KULLANILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, müjdesini açıklarken  “Tip-1 diyabet hastası 0-14 yaş arası evlatlarımızla ilgili de bir müjdemiz var. Bu teşhisle insülin tedavisi gören çocuklarımızın hayat kalitelerini artırmak amacıyla yaklaşık 11 bin 500 kişiye sürekli glikoz ölçüm cihazı veya ikamesi bir cihaz temin edeceğiz.” dedi. Projedeki amacın, aylar önce Sivas’ta hayata geçirilen projenin amacıyla aynı ifadeleri taşıdığı görüldü. 

Böylece Vali Ayhan’ın ileri görüşlülüğü ve başarılı sonuçlar üretmesi bir kez daha gözler önüne serilmiş oldu.

Öte yandan proje sayesinde 20 bin çocuğun ve ailenin de yüzü gülecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.