enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4432
EURO
34,7597
ALTIN
2.441,10
BIST
9.919,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
33°C
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Hafif Yağmurlu
22°C

Beyazgül: Şanlıurfa dünyanın kültür ve turizm başkenti olacak

Beyazgül: Şanlıurfa dünyanın kültür ve turizm başkenti olacak

Beyazgül: Şanlıurfa dünyanın kültür ve turizm başkenti olacak
29.06.2022 09:35
0
A+
A-

Şanlıurfa’nın İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından 2023 yılı turizm kenti seçilmesiyle ilgili Şanlıurfa Valiliği’nde Vali Salih Ayhan ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül tarafından açıklama yapıldı.

2023 Yılı İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Şanlıurfa’yı Turizm Başkenti Olarak Seçmesi Kentte Sevinç Yarattı. 12 Bin Yıllık Geçmişiyle İnsanlık Tarihinin Seyrini Değiştiren Göbeklitepe İle Adını Duyuran Şanlıurfa, 2019 Yılından Bu Yana En Çok Ziyaret Edilen Yerler Arasında İlk Sırada Yer Alıyor.

Tarihi, Kültürü, Folkloru, Müziği Ve Gastronomisi İle Dünyanın Gözbebeği Olan Şanlıurfa, Adeta Bir Açık Hava Müzesini Andırıyor.

Konik Kubbeli Evleri Ve Dünyanın İlk Üniversitesinin Yer Aldığı Harran, Sahil İlçesi İle Fırat’ın İncisi Birecik, Sakin Şehir Ve Batık Kentle Halfeti, Kayak Turizmi İle Siverek Karacadağ, Hz. Eyyüb’ün Sabrı İle Bilinen İlçesi Viranşehir, Şire Festivalleri İle Bilinen Hilvan, Adına Türküler Yazılan Ceylanları İle Ceylanpınar İlçesi Tarihi Dokusu Ve Taş Mimarili Evleriyle Şanlıurfa, 2023 Yılında Turizm Başkenti Olarak Misafirlerini Ağırlayacak.

BEYAZGÜL: ŞANLIURFA’YI HER PLATFORMDA TANITMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan İle Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa’nın Tanıtımı Ve Turizmine Katkı Sunacak Gelişmeyi Valilik Binasında Değerlendirdi.

Başkan Beyazgül İle Vali Ayhan, 2023 Yılı Hazırlıklarını Ortak Akılla Yönetip Paydaş Kurumlarla Hareket Edeceklerini Belirtti.

İslam İşbirliği Teşkilatının Azeybaycan’da Gerçekleştirdiği Toplantıda Şanlıurfa’yı 2023 Turizm Şehri İlan Etmesinin Kent İçin Büyük Bir Sevinç Olduğunu Belirten Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Şanlıurfa Olarak ‘İit 2022 Turizm Şehri’ İçin Kültür Ve Turizm Bakanlığı İle Koordinasyon Halinde Adaylık Başvurusunda Bulunmuştu. Türkiye’mizin En Gözde Şehri Şanlıurfa 2023 Yılı İslam İşbirliği Teşkilatı Kararıyla Turizm Şehri Olarak Seçildi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Olarak Şehrin Tüm Dinamikleriyle Vekillerimizle Stk’larımızla Ve Şanlıurfa Valimiz İle Birlikte Ortak Akıl Ve Paydada Buluşarak Şehrimizin Kadim Kültürünü Ve Değerlerini Ulusal Ve Uluslararası Alanlarda Tanıtmaya Devam Edeceğiz. Şehrimiz Bu Hususta Hazır. Şanlıurfa, Dünyanın Kültür Ve Turizm Başkenti Unvanını Daha İleri Ki Seviyelerde Geliştirerek Taşıyacak. İnşallah Bu Gayretler Neticesi Şanlıurfa’ya Gelen Yerli Ve Yabancı Turistler Artarak Devam Edecektir. Bugün De Aynı Şekilde Şanlıurfa’mız Turizm Yönünden Çok Zengin, İnşallah Bu Sürekli Bir Hale Gelecektir. Önümüzdeki Hafta İçerisinde Vekillerimizle, Stk Başkanlarıyla Birlikte, Bakamımızla Birlikte Kültür Ve Turizm Bakanımız İle Birlikte İnşallah Daha Geniş Bir Toplantı Yaparak Valimiz Salih Ayhan Koordinesinde İstişarelerde Bulunarak Yol Haritamızı Çizeceğiz. Memleketimiz İçin Hayırlı Uğurlu Olsun’’ Dedi.

HABERLER  Tarımsal kuraklıkla mücadelede yeni yönetim oluşturuldu

VALİ AYHAN:  2023 YILI ŞANLIURFA İÇİN ÖZEL BİR YIL OLACAK

2023 Yılının Şanlıurfa İçin Çok Hayırlı Bir Yıl Olacağı İfade Eden Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan İse “Aslında Bugün Şanlıurfa İçin Çok Güzel Bir Müjde Verildi. Çok Güzel Ve Hayırlı Bir İşe İmza Atıldı. İslam İşbirliği Teşkilatının 57 Üyesi Olan Bu Teşkilatımızın 2014 Yılından İtibaren Her Yıl Bir İlimizi Turizm Başkenti İlan Ediyorlar. Cumhuriyetimizin 100. Yılında Denk Gelmesi Açısından Da Çok Anlamlı Ve Manalı Oldu” Diye Konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.