enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3484
EURO
35,0098
ALTIN
2.329,81
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

Darp edilen doktor konuştu! “Tuvalete sığınarak kurtuldum”

Darp edilen doktor konuştu! “Tuvalete sığınarak kurtuldum”

Darp edilen doktor konuştu! “Tuvalete sığınarak kurtuldum”
29.06.2022 15:18
0
A+
A-

Viranşehir’de özel bir tıp merkezinde hasta yakınlarının saldırısına uğraması sonucu diplomasını yırtarak doktorluktan istifa eden Şeyhmus Baraj, linç edilmekten tuvalete sığınarak kurtulduğunu söyledi.

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde sağlık sisteminden kaynaklanan sorun yüzünden hasta yakınlarıyla tartışma yaşayan doktor Şeyhmus Baraj, 5-6 kişilik grup tarafından tekme-tokat darp edilmişti. Doktor Baraj, ülke gündeminde yer edinen olayı anlattı.

 Tıp merkezinde akşam nöbetindeyken 5- 6 kişi tarafından kendisine linç girişiminde bulunduğunu belirten Baraj, şunları söyledi:

“Linç girişimi yaklaşık 3-4 dakika sürdü. Bu linç girişimi, benim tuvalete sığınmamla, bilincimi kaybetmemle son buldu. Muhtemelen saldırganlar o esnada insafa geldiler ve öyle gittiler. Yoksa ayrınlar da olmadı.”

Olayın devamında devlet hastanesine giderek darp raporu aldığını ve şikayetçi olduğunu belirten Baraj, “Polis ekipleri intikal ettikten sonra kamera görüntülerinden teşhis edildi ve 3 şahıs gözaltına alındı. Sabah erken saatlerde adliyeye sevk edildiler. Adliyede saat 17.00’a kadar bekletildiler. Ben o süreçte Viranşehir’deydim. Kararın çıkmasını bekliyordum ayrılamamıştım. Birkaç saat sonra saldırganların serbest bırakıldıklarını duydum, tutuksuz yargılanmak üzere adliye kontrol şartıyla serbest bırakıldılar. Ben bu haberi duyunca linç girişimden daha büyük bir travma yaşadım” dedi.

Saldırganların serbest bırakılması üzerine psikolojisinin daha da bozulduğunu kaydeden doktor Şeyhmus Baraj, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Serbest bırakıldıklarını duyunca bunun üzerine ben de adliyeye hesap sorma amaçlı gittim. Sağlıktaki şiddetle ilgili Sağlık Bakanlığı yasayı geçirdi Meclis’ten. Bu yasa geçmese bile yaşadıklarımdan dolayı tutuklu olarak yargılanmaları lazımdı. Yasa katılım suçlarına dahil olmalarına rağmen neden serbest bırakıldılar, neden tutuklu yargılanmadılar? Polis ekipleri beni adliyeden içeri giremeyeceğimi, bunları onlara sormayacağımı, yarın gelmemi söylediler ve ben de umudumu yitirip o anda diplomamı yırttım. Açıkçası diplomamı yırttığımda hekimlik yapmayı tekrar düşünmüyorum. Olayın akabinde diplomamın parçalarını yerden toplayıp babam sosyal meydandan bir twit attı. Ve gündem oldu.”

HABERLER  Şanlıurfa'da sosyal medya dolandırıcılığı: 7 şüpheli gözaltında

BARAJ: HUKUKUN İŞLEMESİ BAKANIN ATACAĞI TWİTE KALMAMALI

Sosyal medyada saldırının gündeme oturmasının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın gece saat 02.00’de kendisini arayarak geçmiş olsun dileğinde bulunduğunu ifade eden Baraj, “Bakan bey beni aradı geçmiş olsun dileklerini iletti ve bu olayın takipçisi olacağını söyledi. Saldırganların neden serbest bırakıldıklarının kendisinin de anlamadığını, bunun bir katalog suçu olduğunu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile şahsi olarak görüştüklerini, bu problemin çözüme kavuşması için uğraştığını aktardı. Bakanın twiti üzerine şahıslar bugün yine tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu konuda Sağlık Bakanı Koca’ya teşekkür ediyorum. Sağlık Bakanı demek tıp camiasının sağlık camiasının en üst kademesidir. Viranşehir’de bir tıp merkezinin acil merkezinde bir doktor darp edildiği için hukukun işlemesi sağlık bakanının atacağı twite kalmamalıdır” ifadelerini kullandı.

“SAĞLIKTA ŞİDDETİN BAŞKENTİ ŞANLIURFA”

Sağlık çalışanlarının kanayan yarasının şiddet olduğunu vurgulayan doktor, şunları söyledi:

“Şu anda benim tek sıkıntım doktorların ve sağlık çalışanlarının birden fazla problemi olabilir ama en çok kanayan yaramız da sağlıkta şiddettir ve bunun da başkenti Şanlıurfa’dır. Şanlıurfa’nın bütün insanları da bilir hiçbir zaman artık doktorlara kolayca erişemiyorlar. Bunun sebebi de halkın doktorlara gösterdiği tepkidir. Halk şunun bilincinde olmalıdır ki zaten sağlık sektörü kanayan bir yara… Maddi manevi huzursuzluk içinde olan hekimlerin çoğu mesleğine aşık olduğu için bırakmıyor. Ama halkın bunun anlaması lazım, düşmanları değiliz, onlar bizim düşmanımız değil. Halkın da bunu anlaması lazım”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.