enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3697
EURO
34,9552
ALTIN
2.325,66
BIST
9.080,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C

Milyonları ilgilendiren torba yasa teklifi Meclis’te

Milyonları ilgilendiren torba yasa teklifi Meclis’te

Milyonları ilgilendiren torba yasa teklifi Meclis’te
29.06.2022 05:36
0
A+
A-

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren, 3600 ek gösterge düzenlemesi, öğrenci affı, en düşük emekli aylığının artırılmasını da içinde barındıran torba yasa teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunuldu

Tüm memurların ek göstergesi 600 puan yükseltilecek. En düşük emekli aylığı 3 bin liraya çıkarılacak. Öğrenimlerini yarıda bırakan öğrencilere okula dönüş imkanı verilecek. Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren torba yasa teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na sunuldu.

EK GÖSTERGE DÜZENLEMESİ

Yasayla, yıl başından itibaren polis, uzman erbaş, öğretmen, hemşire, avukat ve din görevlilerinin ek göstergesi 3 bin 600’e yükselecek. Doktorlar ve veterinerler ile subay ve astsubayların ek göstergesi ise 4 bin 200’e çıkarılacak.

Genelkurmay Başkanı ile Diyanet İşleri Başkanı’nın ek göstergesi 9 bin, Yargıtay ve Danıştay Başkanı ile YÖK Başkanı’nın 8 bin, valilerin 7 bin 800, emniyet müdürünün ise 7 bin 600 olacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINDA ARTIŞ

Yasayla, en düşük emekli maaşında da artış gerçekleştirilecek. En düşük emekli maaşı 2 bin 500 liradan 3 bin liraya yükselecek. Söz konusu zamlı maaşlar temmuz ayı itibarıyla geçerli olacak.

MİLLETVEKİLİ EMEKLİ AYLIKLARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine milletvekili emekli aylıklarına yönelik de düzenleme yapılıyor.

Daha önce Cumhurbaşkanı maaşına endekslenen milletvekili emekli aylıkları bundan sonra Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı aylığına endekslenecek.

Milletvekili emekli aylıkları 6 ayda bir memur maaş katsayısına bağlı olarak arttırılacak.

HABERLER  Siyasette yeni tartışma: İdam geri gelsin
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.