enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3864
EURO
34,9916
ALTIN
2.323,86
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

Urfa’da sağlıkçılardan sağlıkta yaşanan şiddete tepki!

Urfa’da sağlıkçılardan sağlıkta yaşanan şiddete tepki!

Urfa’da sağlıkçılardan sağlıkta yaşanan şiddete tepki!
29.06.2022 15:58
0
A+
A-

Viranşehir’de çalıştığı hastanede darp edilen doktora destek amaçlı Şanlıurfa Tabip Odası basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, “Bu ülkede görev yapan tüm meslektaşlarımız dün arkadaşımızla birlikte diplomasını yırtmıştır. Ama şunu çok iyi biliyoruz diplomasını yırtması gereken, mesleği bırakması gereken arkadaşımız veya bizler değiliz” denildi.

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde hastanede hasta yakınları tarafından darp edilen doktora tepki amaçlı Şanlıurfa Tabip Odası, İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya;  Şanlıurfa Tabip Odası Başkanı Bulut Ezer, oda üyeleri ve sağlık çalışanları katıldı. Açıklama, Ezer tarafından okundu.

Geçtiğimiz günlerde ilçede yer alan bir hastanede görevli doktor, hasta yakınları tarafından darp edilip yaralanmıştı. Yaşanan olay hastanenin güvenlik kamerasına yansırken görüntülerde tepkilere neden olmuştu.

“ARTIK FERYAT EDİYORUZ İSYAN EDİYORUZ”

Ezer tarafından okunan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Dün yeniden Urfa olarak bir sağlıkta şiddet olayıyla ülke gündemine girmeyi başardık. Viranşehir’de acil serviste çalışan meslektaşımız, SGK sisteminin çalışmaması nedeniyle bekleyen hasta yakınları tarafından, ağır şekilde saldırıya uğramış ve darp edilmiştir.

Meslektaşımız kafasına ve vücudunun çeşitli yerlerine darbeler almış, hatta linç edilmesine rağmen saldırganlar çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılmıştır. Bu karar sonrası meslektaşımız adliye önünde diplomasını yırtmıştır. Olayın sosyal medyada gündem olması sonrası saldırganlar yeniden gözaltına alınmış ve tutuklanmışlardır. Yoruma açık olan yasalar olduğu sürece bu uygulamalar böyle devam edecek gündem olmayan sağlıkta şiddet olayları cezasızlıkla sonuçlanacaktır.

Meslektaşımız maalesef mesleğe dönmeyeceğini açıklamıştır. O yırtılan diplomayı elde edebilmek için yıllarca nasıl emekler harcandığını, tıp fakültesini kazanmaktan, okulun bitirilmesine kadar nasıl zorluklardan geçildiğini herkes çok iyi biliyor. Halkımızın ve yetkililerin; bir hekimin nasıl yetiştiğinin ve onu kaybetmenin bedelinin ne olduğunun farkında olmadığını düşünüyoruz.

HABERLER  TEMA Vakfı biyolojik çeşitlilik etkinliği düzenleyecek

Bu ülkede görev yapan tüm meslektaşlarımız dün arkadaşımızla birlikte diplomasını yırtmıştır. Ama şunu çok iyi biliyoruz diplomasını yırtması gereken, mesleği bırakması gereken arkadaşımız veya bizler değiliz. Mesleği bırakması gereken Adalet duygusunu yerle bir eden, dün tutuklama kararı vermeyenlerdir. Mesleğini bırakması gereken yıllardır talep ettiğimiz sağlıkta şiddet yasasını çıkarmayan milletvekilleridir. Mesleği bırakması gereken hiç bir sorunumuzu çözemeyen Sağlık Bakanı’dır.

Artık feryat ediyoruz isyan ediyoruz. TTB ve tüm meslek örgütleri olarak biz şiddetin her türlüsüne karşı olan bir kurumlarız. Ama sormak isteriz; devamlı öfke patlaması olarak lanse edilen bu olaylar neden emniyette, adliyede, bir savcının odasında, valilikte yaşanmıyor? Çünkü buralarda yapılırsa ne olacağını hepimiz biliyoruz. Sağlık kurumlarında yaşandığında ise kimsenin ceza almadığı bir durumla karşı karşıyayız. O yüzden ısrarla sağlıkta şiddet yasası talebimizi tekrar tekrar dile getiriyoruz.

Büyük bir müjde gibi sunulan tasarının ne işe yaradığını sormak istiyoruz? Sağlıkta şiddetin katalog suçlara eklendiği söylenen tasarının sonucu saldırganların serbest bırakılmasıdır. Şiddet olaylarını azaltacak en önemli adım TTB’nin Meclis Sağlık Komisyonu’na sunduğu ve hükümet tarafından reddedilen Sağlıkta şiddet tasarısının bir an önce meclisten geçirilip uygulamaya konulmasıdır.

Merak ediyoruz Son 20 günde bile 3 kez ülke gündemine giren şiddet olaylarından sadece biz mi rahatsızlık duymaktayız. Ülkenin mülki ve idari amirleri, yerel yöneticileri, siyasiler bu durumdan rahatsızlık duymuyorlar mı?

Yönettikleri şehir sadece şiddetle gündeme geliyor ve adı şiddetle anılıyor, şehirde görev yapan hekimler kaçıp gidiyor, vatandaşlar hekimsiz kalıyor ancak yöneticilerden bir tek kelime dahi çıkmıyor. Valilikten, belediye başkanlarından konunun çözümü ile ilgili bir tek paylaşım göremedik bugüne kadar. Şehre hizmet eden sağlık çalışanları için bir tek tweet atmayanlar 80 ilde de tanıtım günleri düzenleseler şehrin şiddetle anılmasının önüne geçemezler.

HABERLER  Başkan Kuş'tan Yeni Yıl Mesajı

Acil çağrımızdır. Sağlıkta şiddet ülke çapında bir sorundur ancak Urfa’da giderek artmasının önüne geçmek için Urfa valisi, yerel yöneticiler, sağlık emek meslek örgütleri, STK’ları davet ettiği bir sağlıkta şiddeti önleme çalıştayı düzenlemeli, yerel anlamda yapılabilecekleri tartışmalı ve gerekli adımları atmalıdır. Gerekenler bir an önce yapılmazsa önümüzdeki dönemlerde ilimizde doktor kalmayacak ve bunun mağduriyetini halkımız yaşayacaktır”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.