enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4492
EURO
34,4800
ALTIN
2.473,25
BIST
9.572,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
28°C
Şanlıurfa
28°C
Açık
Salı Açık
28°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
29°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
28°C
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C

Urfa’da site sakinleri sorunlarının çözülmesini istiyor

Urfa’da site sakinleri sorunlarının çözülmesini istiyor

Urfa’da site sakinleri sorunlarının çözülmesini istiyor
02.07.2022 15:58
0
A+
A-

Eyyübiye ilçesinde yer alan Akabe TOKİ Emekliler Sitesi sakinleri, ulaşım, tapu, fırın, market ve pazar sorunlarının çözülmesi için yetkilileri göreve çağırdı.

Eyyübiye ilçesi Akabe TOKİ Emekliler Sitesi sakinleri, sorunlarının çözülmesi ile ilgili site önünde toplanarak seslerini duyurmaya çalıştı.

Site yakınında fırın, market ve semt pazarı olmadığından dolayı mağdur olduklarını belirten mahalle sakinleri, ayrıca parasını ödemelerine rağmen evlerinin tapularını alamadıklarını ileri sürdü.

Şehir içi otobüslerinin sitenin yakınından geçmesi için güzergâhın değişmesini isteyen mahalle sakinleri, kendilerine verilen sözlerin tutulmasını talep etti.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, HÜDA PAR merkez ilçe başkanları ile birlikte site sakinlerini ziyaret ederek sorunlarının çözülmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

“TOKİ VERDİĞİ SÖZDE DURMAMIŞTIR”

Site sakinlerinin yıllarca çalışmış emekli olduğunu belirten Özaslan, “Bugün Akabe TOKİ’deki Emekliler Sitesi’nin önündeyiz. Emekli abilerimiz, zamanında devlete çok hizmetler ederek emekli olmuşlar. Bu insanlar devlete bu kadar hizmet ederken,  devlet neden üzerine düşen vazifeyi yerine getirmiyor? Devlet, halkı için vardır, belediye hizmet için vardır. Buradaki emekli abilerimiz belediye otobüsünün sitenin önünden geçmesi istiyor. Bir de TOKİ’den ev alırken hemen yanı başlarında fırın ve market olacağı kendilerine söylenmiş; ama maalesef TOKİ verdiği sözde durmamıştır. Eyyübiye belediyesi de verdiği sözde durmamış Büyükşehir Belediyesi de ulaşım konusunda üzerine düşen görevi halen yerine getirmemiştir” ifadesini kullandı.

“EĞER HALKIN PARASINI ALIYORSANIZ TAPUSUNU VERMEK ZORUNDASINIZ”

Site sakinlerinin tapu konusunda yaşadığı sıkıntılara değinen Özaslan, ” Site sakinleri aldıkları evin parasını ödemişler; ama aldıkları evin tapusunu alamamışlar. Tapularını alamamalarının sebebi; TOKİ’nin yer sahipleri ile ilgili sorunlar yaşamasıdır. TOKİ, bunu daha öncede neden söylemedi. O zaman para almasaydılar. Parasını aldıktan sonra TOKİ’nin hak sahiplerine tapularını vermemesi insanları mağdur etmektedir. Eğer halkın parasını alıyorsanız tapusunu vermek zorundasınız. Tazminat vermesi gerekiyorsa TOKİ, bu tazminatı vermelidir. TOKİ’nin kimseyi mağdur etmeye hakkı yoktur” diye konuştu.

HABERLER  Viranşehir’de belediye ekipleri yaz öncesi parklarda çalışma yaptı

“BURADAKİ FIRINI VE MARKETİ FAALİYETE KOYMAK ÇOK MU ZOR?”

Sorunların çözülmesi için yetkililere seslenen Özaslan, “Sorunların çözülmesi için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesini, Eyyübiye Belediyesini, TOKİ idaresini ve Valiliği göreve davet ediyoruz. Diyoruz ki lütfen burada bu memlekete bu kadar emek vermiş olan emekli abilerimizi yalnız bırakmayalım. Az önce bir emekli abimiz aşağıdaki marketten ya da fırından 10 ekmek aldığını, ekmeği buzluğa koyduğunu ve günlerce buzluktan çıkardığı ekmeği yediğini söyledi. Bu Allah’tan reva mıdır? Buradaki fırını ve marketi faaliyete koymak çok mu zor? Bu konuda tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz.

Site sakinlerinden Hüseyin Kadayıfçı, “Başkan ile gittik görüştük. Durumu kendisine arz ettik. Burada fırın ve manav kendisinden istedik. Otobüs güzergâhın değiştirmesini istedik. Bize söz vermelerine rağmen verdikleri sözleri yerine getirmediler. Burada gözüken pislikler, Urfa’ya yakışmıyor. Ben 77 yaşındayım. Fırını gidip gelmek yarım saatimi alıyor. İki ekmek almak için ben nasıl gidip geleyim. Eğer bu dediklerimiz yapılırsa kendisine teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Fırın, market ve ulaşım sorunlarını dile getiren site sakini Cuma Fidan, “4 yıldır bu sitede oturuyorum. Burada fırın ile market olması lazım. Otobüsün buradan geçmesi lazım… Ben eşimle birlikte yaşıyorum. Fırından 10 ekmek alıyorum ve buzluğa koyuyorum. Buz gibi ekmeği yiyorum” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.