enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
34,7297
EURO
36,5521
ALTIN
2.958,29
BIST
9.827,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
37°C
Şanlıurfa
37°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
36°C
Pazar Az Bulutlu
37°C
Pazartesi Açık
37°C
Salı Açık
35°C

Şanlıurfa’da kaybolmaya yüz tutan mesleklere 250 bin lira

Şanlıurfa’da kaybolmaya yüz tutan mesleklere 250 bin lira

Şanlıurfa’da kaybolmaya yüz tutan mesleklere 250 bin lira
06.07.2022 12:07
0
A+
A-

KOSGEB tarafından, Şanlıurfa’da da son demlerini yaşayan bakırcılık, kalaycılık, oymacılık, baston, asa, beşik yapımı, tabaklık, saraçlık ve şerbetçilik gibi geleneksel, kültürel, sanatsal olan ve kaybolmaya yüz tutmuş mesleklere 250 bin liraya kadar hibe desteği verilecek. Ön başvurular 22 Temmuz’a kadar alınacak.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından icrası ustalık veya zanaatkarlık becerisi gerektiren geleneksel, kültürel, sanatsal değeri olan ve kaybolmaya yüz tutmuş mesleklere 250 bin liraya kadar hibe desteği verilecek.

Hibe desteği, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan Yaşayan Kültür Mirası İşletmeler Destek Programı sayesinde sağlanacak.

Destek programının amacı, icrası ustalık veya zanaatkarlık becerisi gerektiren geleneksel, kültürel, sanatsal değeri olan ve kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerde faaliyet gösteren işletmelerin güçlendirilerek hayatta kalmalarını ve bu birikimin gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak.

KRİTERLER NELER?

Destek programından, Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan Geleneksel, Kültürel veya Sanatsal Değeri Olan Kaybolmaya Yüz Tutmuş Meslek Kolları listesinde yer alan alanlarda faaliyet gösteren işletmeler yararlanabilecek. Ayrıca, işletme sahibinin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen tanıtma kartına sahip olması veya Yaşayan İnsan Hazineleri Ulusal Envanteri’nde yer alması durumunda da destek programından faydalanabilecek.

ÖN BAŞVURULAR BAŞLADI

Ön başvurular 22 Temmuz tarihine kadar Kültür ve Turizm Bakanlığı –  Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü’ ne yapılabilecek.

Ön başvurusu onaylanan işletmeler destek programı başvurularını 15 Ağustos ile 2 Eylül tarihleri arasında KOSGEB-KOBİ Bilgi Sistemi üzerinden gerçekleştirebilecek.

TOPLAMDA 250 BİN LİRAYA VARAN DESTEK

Program ile işletme sahibinin mesleki birikimlerini aktarması için yetiştireceği personel için 150 bin liraya kadar destek sağlanacak.

HABERLER  Şanlıurfa CHP’de seçim heyecanı!

Makine ve teçhizat giderleri için üst limiti 50 bin lira olan bir destek verilecek. Desteklenecek makine ve teçhizatın yeni veya en fazla 3 yaşında olmasına bakılacak. Yerli malı makine ve teçhizatta destek oranına yüzde 15 ilave edilecek.

Tanıtım ve Pazarlama Desteği kapsamında e-Ticaret sitelerine üyelik ve komisyon bedeli, dijital reklam ve tanıtım, web sayfası tasarımı ve tanıtım filmi olmak üzere toplamda 45 bin liraya kadar destek verilecek.

Kuruluş işlemleri desteği için sağlanacak 5 bin lirayla birlikte toplamda 250 bin liraya varan desteklemeden yararlanılabilecek.

URFA’DA SON DEMLERİNİ YAŞAYAN MESLEKLER DE YARARLANABİLECEK

Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan Geleneksel, Kültürel veya Sanatsal Değeri Olan Kaybolmaya Yüz Tutmuş Meslek Kolları Listesi’nde 31 farklı hammadde ile üretilen meslekler yer alıyor.

Söz konusu listede, Şanlıurfa’da da unutulmaya yüz tutmuş birçok meslek bulunuyor.

Şanlıurfa’da son demlerini yaşayan ve hibe desteğinden yararlanabilecek meslekler arasında oymacılık (neccarlık), kakmacılık, tahta kaşıkçılık, ağaç tornacılığı, baston, asa, beşik yapımı, tabaklık, yüncülük, bakırcılık, kalaycılık, nalbantlık, sobacılık, saraçlık ve şerbetçilik de yer alıyor.

Hibe programından yararlanılabilecek tüm mesleklerin listesine ulaşmak için tıklayınız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.